Naslovna Društvo Veliki uspeh učenika negotinske Umetničke škole na „Muzičkom proleću“

Veliki uspeh učenika negotinske Umetničke škole na „Muzičkom proleću“

490
0

Na jubilarnom desetom smederevskom Međunarodnom festivalu „Muzičko proleće“  u organizaciji Udruženja pedagoga akordeona Srbije (UPAS), učenici negotinske Umetničke škole “Stevan Mokranjac” osvojili su značajna priznanja.

Negotinska Umetnička škola “Stevan Mokranjac” sa svojim klasama i učenicima još jednom je potvrdila da je među najboljima osvojivši brojne nagrade na ovogodišnjem desetom “Muzičkom proleću” u Smederevu koje je zbog aktuelne situacije sa virusom korona, održano onlajn.

Tako su u kategoriji učenika sa odseka harmonike Filip Matić, maturant srednje i Bojan Ducić, učenik prvog razreda srednje muzičke škole u klasi Stefana Nikolića osvojili prvo mesto. Matić je osvojio i titulu pobednika u svojoj kategoriji.

U kategoriji violončela Kalina Radosavljević, učenica trećeg razreda osnovne muzičke škole (OMŠ) u klasi  Vesne Garabantin osvojila je prvu nagradu.

U kategoriji trube Milan Radojević, učenik trećeg razreda osnovne muzičke škole osvojio je prvu, a Nikola Njegušić, učenik četvrtog razreda osnovne muzičke škole drugu nagradu. Obojica su učenici klase Davida Surdanovića.

“Cilj mi je bio da decu izvedem i motivišem ih. Obojica su bila jako odgovorna i ažurna, slušali su savete i kritike i sve je to urodilo plodom. S obzirom da sam mladi nastavnik i da je ovo moje prvo takmičenje u kojem ja nemam ulogu svirača već pedagoga ja sam izuzetno ponosan i zadovoljan”, dodaje David Surdanović.

U kategoriji solo pevanja Lana Dudić, učenica prvog razreda OMŠ osvojila je prvu nagradu, a i Andrijana Marić i Ivana Marković, takođe učenice prvog razreda osnovne muzičke škole u klasi Magdalene Antić, drugu nagradu.

Prvu nagradu je u kategoriji solo pevanja osvojila i Anastasija Kračunović, učenica drugog razreda srednje muzičke škole u klasi Ane Pavlić.

Briljirali su i violinisti iz klase Mirjane Novaković.Tako je Klea Kovač, učenica drugog razreda OMŠ osvojila prvu nagradu, Tamara Bogojević i Ivana Ilić, učenice drugog razreda osnovne muzičke škole drugu, kao i duo Klea KovačLena Stojanović.