Naslovna Društvo Veliki uspeh osnovaca na takmičenju iz Tehničko informatičkog obrazovanja

Veliki uspeh osnovaca na takmičenju iz Tehničko informatičkog obrazovanja

371
0

Učenici osnovnih škola opštine Negotin postigli su odlične rezultate na takmičenju iz Tehničko informatičkog obrazovanja,  održanog proteklog vikenda u OŠ „Hajduk Veljko“ u Štubiku.

Osnovna škola „Hajduk Veljko“ u Štubiku, foto; osnovneskole.edukacija.rs

Učenici od petog do osmog razreda najbolje rezultate postigli su u četiri takmičarske discipline.

U oblasti Auto-modelarstva prvo mesto osvojio je Mihajlo Matović, učenik šestog razreda osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Najviše nagrađenih učenika je u oblasti Praktična izrada zadataka. U kategoriji petog razreda prvo mesto je osvojila Anđela Popović iz OŠ „Vuk Karadžić“, drugo mesto je pripalo Sofiji Vidanović iz OŠ „Vera Radosavljević“, a treće Anastasiji Čobotić  iz OŠ „Vuk Karadžić“.

Tri nagrade su podeljene i u kategoriji đaka šestog razreda. Najuspešniji je Luka Mirović, učenik OŠ „Branko Radičević“. Drugoplasirani je Aleksa Paunović iz iste škole, dok je treće mesto osvojio Milan Krecojević, učenik OŠ „Hajduk Veljko“ u Štubiku.

I učenici osmog razreda su bili uspešni u ovoj oblasti takmičenja. Najviše poena osvojila je Milica Savić iz OŠ „Branko Radičević“. Iz iste škole dolazi i drugoplasirani učenik, Konstantin Janjić, dok je treće mesto osvojila  Helena Mihajlović iz osnovne škole „Vuk Karadžić“.

U oblasti brodo modelarstva najuspešnija je bila Jovana Dujkić , učenica sedmog razreda OŠ „Branko Radičević, dok je prvo mesto u oblasti avio modelarstva pripalo Jeleni Mitrović  iz iste škole.

Regionalno takmičenje najboljih učenika iz tehničko informatičkog obrazovanja biće održano 21. aprila u OŠ „Đura Jakšić“ u Krivelju kod Bora.