Naslovna Sport Veliki uspeh negotinskih šahista u Centralnoj ligi

Veliki uspeh negotinskih šahista u Centralnoj ligi

204
0

Negotinski šahisti na kraju ovogodišnje sezone u Centralnoj ligi Srbije, grupa Istok, ostvarili su veliki uspeh.

Ilustracija, pixabay.com

Ekipa Šah kluba “Hemičar” je na završnom turniru u Požarevcu, koji je održan od 10. do 14. oktobra, sa rezultatima iz prethodnih kola, podelila treće i četvrto mesto sa ekipom “Zvižd iz Kučeva, što je i jedan od značajnijih rezultata u poslednje vreme.

“Naša liga je specifična u odnosu na druge sportove. Prvih pet kola se igra na bazi gost-domaćin, a zadnjih šest kola se igra u jednom mestu za četiri dana i taj završni deo lige je završen u Požarevcu i rezultati za nas su veoma povoljni. Na početku takmičenja ambicije su nam bile da ostanemo u ligi, a sad delimo treće i četvrto mesto sa ekipom iz Kučeva, tako da su nam rezultati iznad očekivanja. Do pred kraj takmičenja smo bili u donjem delu tabele, ali smo u pretposlednjem kolu pobedom od 7:0 nad ekipom Paraćina zabeležili najveći rezultat u ligi, koji nas je i doveo do deobe trećeg i četvrtog mesta”, kaže Dragan Stanojević, predsednik Šah kluba „Hemičar“ i dodaje da očekuje da naš tim u narednoj sezoni konkuriše za sam vrh takmičenja i eventualno uđe u Drugu ligu Srbije.

Inače, prvo mesto u Centralnoj ligi Srbije, grupa istok na kraju ove sezone pripalo je ekipi Šah kluba „Bakar“ iz Bora, dok su šahisti iz Knjaževca na drugom mestu. Iz lige ispadaju ekipe Paraćina, Grljana, ali i ekipa „Car Lazar“ iz Lukovice.