Naslovna Društvo Veliki uspeh negotinskih mladih pijanista na međunarodnom takmičenju u Beogradu

Veliki uspeh negotinskih mladih pijanista na međunarodnom takmičenju u Beogradu

438
0

Negotinska Umetnička škola “Stevan Mokranjac” na upravo završenom Međunarodnom takmičenju pijanista “Davorin Jenko” u Beogradu postigla je sjajne rezultate osvojivši sa svoja tri takmičara tri visoka odličja.

Foto: Milja Videnović

Teodora Nedeljković, učenica drugog razreda Osnovne muzičke škole, u klasi Milje Videnović osvojila je na 16. Međunarodnom takmičenju pijanista “Davorin Jenko” prvu nagradu.

Teodorin izvedeni program je u junior A kategoriji, stručni žiri koga su činili eminentni umetnici iz Srbije i inostranstva, ocenio sa 96,75 poena.

Teodora Nedeljković na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“; Foto: Katica Paskulović

Maria Paskulović, učenica trećeg razreda negotinske osnovne muzičke škole u klasi Maje Stojanović osvojila je drugu nagradu.

Stručni žiri u sastavu: Tatjana Vratonić,  Rustam Shaykhutdinov, Emoke Soti Szobonya i Slavica Petrović ocenili su sa 94 poena.

Maria Paskulović na Međunarodnom takmičenju „Davorin Jenko“; Foto: Katica Paskulović

Dan ranije je na ovom prestižnom takmičenju, koje je okupilo 160 takmičara iz 12 zemalja, nastupila i Jelena Popović, učenica četvrtog razreda negotinske osnovne muzičke škole u klasi Slađane Radukanović.

Jelena je sa 85 poena osvojila treću nagradu u A kategoriji, koja okuplja takmičare rođene 2004. i mlađe.

Jelena Popović sa mentorom, Slađanom Radukanović; Foto: privatna arhiva nastavnice

Međunarodno takmičenje “Davorin Jenko” organizuje se već 16 godina u disciplinama klavir, klavirski duo, kamerna muzika, duvački instrumenti, a realizuje se pod patronatom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Čestitamo učenicama i njihovim nastavnicama na sjajnom uspehu!