Naslovna Društvo Veliki uspeh negotinskih, jabukovačkih i prahovskih osnovaca na okružnom takmičenju iz srpskog...

Veliki uspeh negotinskih, jabukovačkih i prahovskih osnovaca na okružnom takmičenju iz srpskog jezika

876
0

Ovog vikenda u Majdanpeku je održano okružno takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju srpskog jezika. Negotinski osnovci zabeležili su i više nego dobre rezultate.

Nina Ergarac, učenica VII razreda OŠ “Vuk Karadžić”

Nina Ergarac, učenica sedmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ osvojila je na okružnom takmičenju iz srpskog jezika drugu nagradu i plasirala se da zajedno sa Lunom Belonić iz Kladova i Vukašinom Ilićem iz Bora, koji su osvojili prvo mesto u toj kategoriji, predstavlja Borski okrug na republičkom takmičenju 25. maja u Tršiću.

U kategoriji učenika sedmog razreda treće mesto osvojili su: Aleksa Paunović i Bojana Janković iz OŠ “Branko Radičević”.

U kategoriji učenika petog razreda Ksenija Filčić iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu osvojila je drugu, a Luka Vujić iz OŠ „Vera Radosavljević“ i Lenka Radovanović iz OŠ „Vuk Karadžić“ treću nagradu.

Treću nagradu osvojili su u kategoriji učenika šestog razreda Lana Mikić iz Osnovne škole „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu i Tijana Stojimirović iz škole „Vuk Karadžić“ osvojile su treću nagradu.

Čestitke nagrađenim učenicima i njihovim mentorima Maši Milivojević, Bojani Đorđević, Milanu Đorđeviću, Oliveri Mihajlović, Danijeli Milošević, Marti Radosavljević i Marku Kostiću.