Naslovna Društvo Veliki uspeh negotinskih gitarista na Međunarodnom festivalu gitare „Zlatna nota“ u Donjem...

Veliki uspeh negotinskih gitarista na Međunarodnom festivalu gitare „Zlatna nota“ u Donjem Milanovcu

541
0

Na 13. Međunarodnom festivalu gitare „Zlatna nota“ u Donjem Milanovcu učenici Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina, sa odseka gitare Ane i Dragana Daneskovića, osvojili su šest prvih, dve druge i jednu treću nagradu.

U konkurenciji učenika muzičkih škola i asocijacija gitare iz Kladova, Trstenika, Turn Severina, Niša, Beograda, Aleksinca, Požarevca, Bora i Majdanpeka, negotinski gitaristi, uz požarevačke, ostvarili su zapaženije rezultate na ovogodišnjem 13. po redu Međunarodnom festivalu gitare „Zlatna nota“ u Donjem Milanovcu.

U prvoj kategoriji, učenika prvog i drugog razreda osnovne muzičke škole, prve nagrade osvojili su: Leonida Mitrović (klasa Ane Danesković) sa 97 poena, Jana Stošić iz klase Dragana Daneskovića sa 96 poena, Bogdan Jovanović sa 92,7 poena i Anastasija Adamović sa 91,8, oboje iz klase Ane Danesković.

U ovoj kategoriji Filip Ilić, iz klase Dragana Daneskovića, osvojio je sa 79 poena treću nagradu.

U okviru druge kategorije takmičara, stručni žiri koji je predvodio profesor Boško Radojković, osnivač i direktor Guitar Art Festivala, prvu nagradu sa 96 poena dodelio je Mateji Vojvodanoviću, a drugu sa 85 Luki Vujiću, učenicima odseka gitare Ane Danesković.

Strahinja Vojvodanović, iz klase Ane Danesković, je u četvrtoj kategoriji takmičara sa 86 poena osvojio drugu nagradu, a srednjoškolac Mihajlo Davidović, iz klase Dragana Daneskovića, prvu sa 91 poenom u šestoj kategoriji.