Naslovna Sport Veliki uspeh negotinskih gimnastičarki na takmičenju u Pirotu

Veliki uspeh negotinskih gimnastičarki na takmičenju u Pirotu

523
0

Negotinske gimnastičarke odbranile su na takmičenju u C programu titulu prvaka  i izborile plasman na Državno prvenstvo.

Budućnost negotinske gimnastike; Foto: GK „Hajduk Veljko“

Jelena Ilić, Marta Đurković, Nina Simonovski, Nađa Pančić i Mila Frunzarelović odbranile su ove subote titulu prvaka kod najmlađih pionirki, u kategoriji gimnastičarki od prvog do četvrtog razreda, na takmičenju u C programu, koji je održan u Pirotu.

Ovo takmičenje, jedno od najmasovnijih do sada, okupilo je čak 15 ekipa.

U pojedinačnoj konkurenciji Marta Đurković je ubedljivo i sa visokim ocenama osvojila prvo mesto i kako ističu treneri Milan Stanković i Ana Ranđelović, zablistala je na svim spravama.

Negotinska ekipa se, ovim uspesima,plasirala za Državno takmičenje, a Negotinu je, zahvaljujući Gimnastičkom klubu „Hajduk Veljko“ i uspesima koje od osnivanja postižu naši takmičari, pripala i čast da bude domaćin tog velikog prvenstva u novembru.

I negotinska druga ekipa je, iako debitanska, postigla zapažene uspehe. Nikolija Frunzarelović, Mina Strainović, Lana Đorđević, Anja Dimitrijević i Dunja Pejić su u svojoj kategoriji osvojile deveto mesto, što je s obzirom da se prvi put takmiče na jednom ovakvom prvenstu, uspeh pažnje vredan.

NG portal čestita gimnastičarkama i trenerima Ani Ranđelović i Milanu Stankoviću, kao i Kaji Lučić koja je radila sa mlađim kategorijama.