Naslovna Društvo Veliki uspeh negotinske Umetničke škole na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije

Veliki uspeh negotinske Umetničke škole na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije

382
0

Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ osvojila je prvo mesto na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije  u ekipnom plasmanu, a njeni učenici četiri prve nagrade.

Filip Nikolić, Pavle Jovanović, Dušan Mitrović i Klea Kovač

Učenici osnovne muzičke škole briljirali su na Festivalu Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije koji je u svom 67. izdanju održan u Šapcu u Muzičkoj školi “Mihailo Vukdragović“ osvojivši četiri prve nagrade.

Festival muzičkih i baletskih škola Srbije, redovna godišnja smotra muzičkih i pedagoških dostignuća škola za osnovno muzičko i baletsko obrazovanje, jedina je manifestacija takmičarskog karaktera u kojoj učenici nastupaju i rangiraju se ekipno.

Negotinskoj Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“ je na ovom takmičenju tako pripalo prvo mesto sa 94,71 poenom, što ju je rangiralo na 19. poziciju. Festival je okupio, inače, takmičare iz 64 muzičke i baletske škole u Srbiji.

 Filip Nikolić u klasi Davida Surdanovića osvojio je na trubi prvo mesto sa 95,71 poenom, a Pavle Jovanović iz klase Magdalene Antić je prvu nagradu osvojio u kategoriji solo pevača sa 95,43 poena.

Nastup Dušana Mitrovića u klasi harmonike Dragane Marinović Simonović žiri je ocenio sa 94,57 poena, a Klea Kovač je u klasi violine Mirjane Novaković Grujić prvo mesto osvojila sa 93,14 poena. Ekipa negotinske Umetničke škole nastupiula je uz klavirsku saradnju Predraga Grujića.

„Presrećni smo i ponosni zbog velikog uspeha naših učenika na Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije. Osvojiti prvo mesto i postići izvanredan plasman sa 94,71 poenom predstavlja krunu našeg jubileja od 70 godina postojanja. Ovaj rezultat je plod predanog rada, talenta i entuzijazma naših učenika i njihovih profesora, ali i potvrda visokog kvaliteta obrazovanja koje pružamo i motivacija za dalji rad i nove pobede. Čestitam svima i zahvaljujem se na trudu i posvećenosti koja je dovela do ovog izuzetnog rezultata“, kaže Ksenija Gocić, direktor Umetničke škole „Stevan Mokranjac“.