Naslovna Društvo Veliki uspeh Negotinaca na Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Smederevu

Veliki uspeh Negotinaca na Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Smederevu

385
0

Učenici negotinske Umetničke škole „Stevan Mokranjac“  na petom Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Smederevu osvojili su tri prve, tri druge i jednu treću nagradu.

Nikola Balanović, Maria Paskulović, Tamara i Vladimir Petrović

Nikola Balanović, učenik prvog razreda srednje muzičke škole na uporednom klaviru u klasi Biljane Marinović osvojio je prvu nagradu na petom Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Smederevu, koje nastoji da podstakne izvođačku aktivnost mladih i podrži njihovu zainteresovanost za izvođenje klavirskih kompozicij.

Prvu nagradu osvojile su i Tamara Petrović, učenica drugog razreda osnovne muzičke i Jelena Popović, učenica trećeg razreda OMŠ, obe u klasi Slađane Radukanović.

Dvoje naših najmlađih takmičara, Teodor Milosavljević iz klase Biljane Dobrić i Maria Paskulović iz klase Maje Stojanović osvojili su u pretkategoriji drugu nagradu sa 93,5 poena, odnosno sa 94,6. Marii je prva nagrada u pretkategoriji izmakla za samo 0,4 poena, budući da je na ovom takmičenju prag za prvu nagradu 95 poena.

Druga nagrada pripala je i Vladimiru Petroviću, učeniku drugog razreda osnovne muzičke škole u klasi Slađane Radukanović, dok je treću nagradu osvojila Anastasia Mihajlović, učenica trećeg razreda osnovne muzičke škole u klasi Biljane Marinović.

Takmičenje u Smederevu, inače, organizuje Udruženje ljubitelja umetničkog stvaralaštva za mlade učenike klavira. Takmičenje se održava u uzrastima od pretkategorije, preko osnovne i srednje muzičke škole do studenata fakulteta u kategorijama klavir, uporedni klavir, kamerna muzika i kompozicija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.