Naslovna Sport Veliki uspeh ASK “Hajduk Veljko” na Avali: Negotinci prvaci Srbije na brdskim...

Veliki uspeh ASK “Hajduk Veljko” na Avali: Negotinci prvaci Srbije na brdskim stazama

2331
0

Negotinski Automobilski sportski klub „Hajduk Veljko” poslednjom trkom u sezoni, danas na Avali, obezbedio je prvo mesto u plasmanu klubova.

U Beogradu je danas, u oganizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), Auto-moto saveza Srbije (AMSS) i Sportskog auto-moto saveza Beograda (SAMS), uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu, održana trka „Nagrada Beograda – Avala 2019”, na kojoj su učestvovali i negotinski trkači, članovi ASK “Hajduk Veljko”.

U veoma uzbudljivoj brdskoj trci, koja se boduje za FIA Centralno-evropsku zonu (CEZ) i koja je okupila više od 80 takmičara iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Dragan Giga Balačikić osvojio je drugo mesto u klasi. Ovim rezultatom Balačikić je potvrdio treće mesto u generalnom plasmanu vozača i prvo u sedmoj klasi za sezonu 2019.

Sjajne rezultate ostvarili su i ostali članovi ASK “Hajduk Veljko”. Igor Morarević osvojio je peto mesto na današnjem nadmetanju i time obezbedio drugo mesto u VIII klasi.

Na pobedničko postolje popeo se i Srđan Đorđević koji je brdsku trku „Nagrada Beograda – Avala 2019” završio kao treći, čime je u klasi V obezbedio četvrto mesto.

Nenad Stanojević je zbog kvara morao danas da odustane od takmičenja, a Vladimir Đurić, bez obzira što danas nije vozio sezoinu je završio kao trećeplasirani u III klasi.