Naslovna Društvo Veliki odziv za preventivne preglede

Veliki odziv za preventivne preglede

439
0

U Zdravstvenom centru Negotin privode kraju specijalističke preglede na koje su lekari ove ustanove uputili pacijente tokom prethodna dva vikenda besplatnih preventivnih kontrola zdravlja građana.

U negotinskoj zdravstvenoj ustanovi ističu da su zadovoljni efektima akcije preventivnih pregleda kojima se odazvalo više od 200 građana sa i bez zdravstvenog osiguranja. Ovakve akcije, ističu, prilika su da građani provere svoje zdravlje, odrade neopohodne analize krvi i merenje šećera u krvi, ali i odu na specijalističke preglede za koje je, inače, potrebno zakazivanje.

Od 78 pacijenata koliko ih je bilo ovog vikenda, njih 46 je upućeno u laboratoriju, 22 osobe su bile na internističkim, po 21 na stomatološkim i ginekološkim pregledima, 16 na urološkim, a 30 ih je radilo eho srca. Na odeljenju radiologije urađeno je desetak rentgenoloških snimanja, isto toliko ultrazvučnih pregleda.

Na raspolaganju pacijentima bili su i specijalisti hirurgije, ortopedije, psihijatrije, neurologije, ali i dermatolog, oftalmolog, ORL, pedijatar.

“Građani su mogli da obave internističke preglede, izmere krvni pritisak,  kod onih kojima je to bilo neophodno i da urade EKG, eho i druge specijalističke preglede, da provere kompletnu krvnu sliku, odrade dalje pretrage, ali i da razgovaraju sa lekarima, posavetuju se o očuvanju zdravlja i konsultuju se o zdravstvenim tegobama i terapijama. Akcija je trenutno završena, a čim ponovo budu organizovani besplatni preventivni pregledi blagovremeno ćemo obavestiti građane o terminima”, kaže dr Vidosava Paunović Barbulović, vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra Negotin.