Naslovna Društvo Veliki odziv učenika na opštinskom takmičenju iz biologije

Veliki odziv učenika na opštinskom takmičenju iz biologije

518
0

Opštinsko takmičenje  osnovnih škola iz biologije okupilo je 51 učenika od petog do osmog razreda na kome su pokazali visok nivo znanja i dobru prolaznost na regionalno nadmetanje.

OŠ „Vera Radosavljević“ bila je domaćin opštinskog takmičenja osnovaca iz biologije

Biologija, kao i većina drugih predmeta, okupila je veliki broj petaka na opštinskom nadmetanju.  Najveći broj poena osvojio je Mateja Vojvodanović iz OŠ “Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice. Slede Lena Kaličanin iz OŠ “Branko Radičević” i Lana Mikić OŠ “Pavle Ilić Veljko” iz Prahova.

U kategoriji učenika šestog razreda najuspešniji su bili: Milica Jevremović iz OŠ “Branko Radičević“, slede Stefan Petrović i Mihajlo Matović iz OŠ “Vuk Karadžić“ i Aleksa Paunović iz OŠ “Branko Radičević“.

Sedmaci su po poenima bili najbliži maksimumu, a najveće znanje pokazali su: Mia Stanković i Dušan Jonić iz OŠ „Vuk Karadžić“, kao i Milena Trailović i Jovana Dujkić, učenice OŠ “Branko Radičević“.

U kategoriji đaka osmog razreda najuspešniji je Uroš Zdravković, učenik OŠ “Hajduk Veljko” iz Štubika. Za dalji plasman dovoljno poena osvojile su  i Luna Jovanović i Anja Pavlović iz OŠ “Vera Radosavljević”.

Veliki broj nastavnika spremao je učenike za opštinsko nadmetanje. Sa najboljima su vežbali: Ivan Todosijević, Draginja Trnkić, Ljubica Kojčinović, Jelena Jovanović, Ana Krstić Strinulović i Dejan Kojčinović.

Regionalno takmičenje okupiće najbolje učenike sa opštinskog nivoa takmičenja 24.aprila u OŠ “Vuk Karadžić“ u Kladovu.