Naslovna Društvo Veliki i mali maturanti Poljoprivredne škole “Rajko Bosnić” i OŠ “Vuk Karadžić”...

Veliki i mali maturanti Poljoprivredne škole “Rajko Bosnić” i OŠ “Vuk Karadžić” prošetali Negotinom

1243
0

Poljoprivredna škola sa domom učenika “Rajko Bosnić” ispratila je još jednu generaciju maturanata. To isto je, tradicionalnom povorkom centralnim trgom, učinila i Osnovna škola “Vuk Karadžić”.

Maturanti Poljoprivredne škole “Rajko Bosnić”, koja je osnovana 1890. godine, tradicionalno su prošetali centralnom gradskom ulicom.

Svečane haljine, visoke potpetice, odela i svečane košulje, poneka mašna i mnogo novih patika, obeležile su i ovaj defile.

Nakon Tehničke škole, koja u Negotinu otvara seriju maturskih povorki, Poljoprivredna škola zajedno sa svojim profesorima, razrednim starešinama svršenih poljoprivrednih, veterinarskih, prehrambenih i tehničara za industrijsku farmaceutsku tehnologiju, zablistala je u punom sjaju.

Maturski defile ove škole sinoć su propratili brojni građani, roditelji, prijatelji i rodbina maturanata.

Osnovna škola “Vuk Karadžić” i njeni mali maturanti, takođe su, ovog petka, prošetali centralnim gradskim trgom, od škole u kojoj su proveli osam godina, do gradske fontane i nazad.

Mali maturanti ove škole nosili u rukama crvene balone, simbolično proslavivši kraj školovanja u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi, osnovanoj 1824. godine.

Za razliku od srednjoškolaca, koji tradicionalno slave u negotinskim restoranima, mali maturanti su svoju zabavu priredili u prostorijama škole.

Bar na trenutak su ovi mladi ljudi zaboravili da ih čekaju završni ispiti i upis u srednje škole, i svoju malu maturu, proslavili su uz mnogo plesa i puno radosti.