Naslovna Hronika Velika akcija policije u Negotinskoj i Timočkoj krajini: Sa njive brali –...

Velika akcija policije u Negotinskoj i Timočkoj krajini: Sa njive brali – marihuanu

1205
0

Pripadnici Policijskih uprava u Boru i Zaječaru u više odvojenih akcija zaplenili su veću količinu marihuane, a neke od osumnjičenih zatekli su na delu dok su zalivali zasade marihuane.

Sadili na njivi indijsku konoplju; Foto: PU Bor

Baš u trenutku dok su kao pravi uzorni “domaćini”  gajili na njivi indijsku konoplju, policija u Boru uhapsila je u okolini grada bakra D.O. (29) i B.N. (22). Njihov zasad težio je 28, 28 kilograma.

Osumnjičenima je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu kojom se terete da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga biti privedeni tužiocu.

Borska policija je pronašla još jedan zasad indijske konoplje, težine 9,25 kilograma na seoskom imanju šezdesetdevetogodišnjeg muškarca, protiv kojeg su, po nalogu nadležnog tužilaštva,  podneli krivičnu prijavu u redovnom postupku,  takođe zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U Knjaževcu su, zbog istog krivičnog dela, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili Z. S. (40), i to baš u trenutku dok je na seoskom imanju zalivao zasad indijske konoplje.

I njemu je određeno zadržavanje do 48 sati. Policija je kod Z.S.  prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje je koristio, pronašla dva paketića sa manjom količinom marihuane i elektronsku vagicu.

Da je indijska konoplja očigledno profitabilna kultura potvrđuje i hapšenje D.I. (21) kojeg policija tereti da je u ataru sela u okolini Knjaževca zasadio indijsku konoplju.

Kod njega je pronađen džak sa 407,68 grama marihuane, pa mu je, takođe, određena mera zadržavanja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su i M.J. (44), kod kojeg je policija, pretresom stana u potkrovlju, pronašla 101 gram marihuane, a u drugoj odvojenoj akciji uhapšen je i B.S. (28) kod koga je pronađeno čak 12 kilograma sirove marihuane.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni tužiocu, navode u Policijskoj upravi u Zaječaru.