Naslovna Kultura Veče muzičkog putovanja sedmom umetnošću

Veče muzičkog putovanja sedmom umetnošću

263
0

U holu negotinskog Doma kulture održan je koncert posvećen klasičnoj i filmskoj muzici koji je priredio duoVesna Garabantin na violončelu i Marko Miljković na klaviru.

Vesna Garabantin i Marko Miljković; Foto: Zdenka Tomić

Uporno dobovanje letnje kiše u svom ritmu nije nadjačalo aplauze verne negotinske publike koja je uživala u programu „Veče filmske i klasične muzike“ a duo koga su činili Vesna Garabantin na violončelu i Marko Miljković izmamio je osmehe i sećanja na bioskopske večeri i kultne filmove koji se ne zaboravljaju.

„Vremenski uslovi nisu uspeli da pokvare doživljaj, štaviše upotpunili su atmosferu i bili spontani deo performansa. Osećala sam se kao da sam narator nekog filma i da pričam priču bez reči, što je izuzetno teško u svetu gde ljudska pažnja lako odluta. Ali dokaz da smo Marko i ja ispunili svoju misiju jeste ogroman aplauz koji predstavlja najveće zadovoljstvo jednog muzičara“, kaže za NG portal Vesna Garabantin, profesorka vilončela u Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“.

Foto: Zdenka Tomić

Pevušili su sinoć roditelji i deca, bake, deke i unuci u holu negotinskog Doma kulture uz instrumentale filmova “Kum“, “Bioskop Paradizo“, “Pijanista“ ali su posetioci uživali i u kompozicijama Šostakovića, Mendelsona …

„Oduševljena sam odzivom publike šarenolikog uzrasta koja je sinoć posetila koncert. To je samo dokaz da kultura u Negotinu nije iščezla i da se ovakvim manifestacijama uspešno borimo protiv predrasude da samo šund opstaje“, veli Vesna Garabantin, a publici ostaje nada da će ovakvih koncerata klasične, ali i popularne muzike, profesora negotinske Umetničke škole biti više.