Naslovna Društvo Vatrogasci opštine Negotin obeležili dan Sektora za vanredne situacije

Vatrogasci opštine Negotin obeležili dan Sektora za vanredne situacije

569
0

Vatrogasno-spasilačko odeljenje Negotin, kao i vatrogasci dobrovoljci iz Jabukovca i Popovice i pripadnici Industrijskih profesionalnih vatrogasnih jedinica povodom Dana sektora za vanredne situacije organizovali su u centru grada promociju svog rada, a u razgledanju njihovih vozila i opreme najviše su uživali – najmlađi.

Kako reaguju u vanrednim okolnostima, šta čini neophodnu opremu za delovanje u požarima, saobraćajnim nezgodama, poplavama ali i drugim situacijama i prilikama sa kojima se susreću na terenu pokazali su danas na centralnom gradskom trgu profesionalni i vatrogasci dobrovoljci iz Negotina, Jabukovca, Vratne, Popovice i Sikola.

U centru Negotina vatrogasci su izložili tek deo opreme i  vozila koja poseduju kako bi građani, a posebno najmlađi, mogli da ih vide.

Svoju spremnost u spašavanju građana i imovine prikazali su pripadnici Vatrogasno spasilačkog odeljenja Negotin sa svojim Specijalističkom timom za rad i spasavanje iz ruševina, kao i pripadnici Industrijskih profesionalnih vatrogasnih jedinica HE „Đerdap dva“ i prahovskog “Eliksira” koji su, između ostalog, opremljeni  i obučeni za rad u akcidentnim situacijama sa opasnim materijama.

Jedno od najaktivnijih Dobrovoljnih vatrogasnih društava u regionu, DVD Jabukovac sa svojom sekcijom u Vratni predstavio je, takođe, tek deo opreme koje imaju. Ovi vatrogasci volonteri, inače, aktivno deluju i intervenišu širom Negotinske krajine, a specijalizovali su se za šumske požare.

Iako nemaju svoja vozila vatrogasci iz Popovice, članovi tamošnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva predstavili naprtnjače i metlarice. Ovo mlado društvo je za kratko vreme animiralo veliki broj dobrovoljaca koji su ovog leta aktivno gasili požare u ataru Popovice i Sikola.

Posebno atraktivni negotinskim mališanima i učenicima ovdašnjih osnovnih škola koji su u velikom broju obilazili štandove i vozila i  razgledali opremu, ovdašnji vatrogasci su strpljivo odgovarali na brojna pitanja kako bi deca što više naučila kako treba postupati u slučaju požara, poplave ili zemljotresa ili drugih opasnosti sa kojima se susrećemo.