Naslovna Društvo Vaskrs, najradosniji praznik, obeležen u porti negotinskog hrama Svete Trojice

Vaskrs, najradosniji praznik, obeležen u porti negotinskog hrama Svete Trojice [Foto]

984
0

Četvorogodišnji Nemanja Mitrović pobednik je ovogodišnje Tucijade koja je danas, na Vaskrs, održana u porti hrama Svete Trojice.

Nemanja Mitrović

Ovogodišnja Tucijada, koju je organizovala Crkvena opština Negotin okupila je, na radost sveštenstva, veliki broj dece i roditelja.

Nakon Vaskršnje liturgije koja joj je prisutvovao veliki broj Negotinaca u porti novog negotinskog hrama najmlađi su sa nestrpljenjem iščekivali nadmetanje u kucanju vaskršnjim jajima.

U konkurenciji 89 učesnika pobedu je odneo četvorogodišnji Nemanja Mitrović koji je na poklon dobio mobilni telefon „Wiko Y82“ dar članova Crkvenog odbora, kao i poklon desert za četiri osobe dar Vinarije „Matalj“.

Natalija Janićijević

Drugu nagradu, u napetoj borbi kucanja uskršnim jajima, osvojila je Natalija Janićijević koja će u naredna dva meseca pohađati osnovni program škole Mentalne aritmetike, kao i časove engleskog i nemačkog jezika, dar škole „Malac Genijalac Soroban Negotin“.

Pavle Stojković

U današnjem nadmetanju u kucanju uskršnjim jajima treću nagradu je poneo Pavle Stojković, a na poklon je dobio bežične zvučnike „Box2“,  dar servisa računara „Voodoo PC Store“ kao i desert za četiri osobe dar Vinarije „Frunza Aglaja“.

„Nisam se nadao tom broju učesnika, ali se nadamo da ćemo iz godine u godinu biti sve bolji i okupljati još veći broj dece. Ako Bog da planiramo da će sledeće godine i lokalna samouprava  biti uključena. Mi smo dve godine imali jednu drugu takmičarsku disciplinu, najlepše ukrašeno jaje. Planiramo da sledeće godine nastavimo, pored Tucijade, i sa realizacijom ove discipline,  organizovanje izložbe najlepše ukrašenih vaskršnjih jaja u Todorčetovom konaku. Planiramo da to bude aukcijska izložba i da sredstva doniramo deci sa specijalnim potrebama“, kaže za NG portal protonamesnik Marjan Kerčulj, arhijerejski namesnik negotinski.