Naslovna Društvo Vandalizam na igralištu u Naselju Borska

Vandalizam na igralištu u Naselju Borska

1839
0

Iako je više obnavljano dečje igralište u Naselju Borska često je na meti izgrednika koji lome mobilijar. Ovoga puta nepoznati ili više njih polomili su deci gol.

Sa tradicijom od preko pola veka Naselje Borska ponosi se brojnim generacijama, ali i igralištem na kojem su se igrali mnogi koji su tu odrasli. Kao jedno od retkih u gradu Igralište u Borskoj svakodnevno okuplja više od 30 deteta koji se tu igraju, treniraju ili rekreativno bave sportom.

Nažalost, uskraćeni su da uživaju u blagodetima najsporednije a najvažnije igre na svetu, fudbala, jer je nedavno neko polomio gol i to onaj koji su upravo sportski entuzijasti i rekreativci i klinci iz naselja kupili, zavarili i postavili na igralištu koje je letos okupilo stotinak basketaša na prvom Humanitarnom turniru „Trojka iz bloka“.

Umesto da vežbaju šut i igraju mali fudbal mališani sada šutiraju u žicu, koju su vandali u više navrata lomili i koju su, takođe, svojim sredstvima mladi iz ovog kraja kupovali i menjali. Oni očekuju da nadležni preduzmu odgovarajuće mere da se ovakvi incidenti više ne ponove, te da se izgrednici pronađu i kazne. Uputili su i apel svima da pomognu da se ovo igralište sačuva za generacije koje će, možda, iznedriti još nekog uspešnog sportistu, poput mnogih koji su Negotin i Krajinu učinili ponosnom.