Naslovna Društvo COVID-19 Vakcine i za članove negotinske “Duge”

Vakcine i za članove negotinske “Duge”

611
0

U prostorijama Udruženja za pomoć osobama sa invaliditetom „Duga“ u Negotinu organizovana je imunizacija punoletnih članova ove organizacije.

U saradnji sa koordinatorom vakcinacije u opštini Negotin i Službom kućne nege negotinskog Zdravstvenog centra članovi Udruženja „Duga“ koji su se izjasnili za neko od dostupnih cepiva protiv kovida vakcinisani su u prostorijama Udruženja u kojem se svakodnevno druže. Vakcinaciji punoletnih članova ovog udruženja prethodilo je izjašnjavanje korisnika i njihovih roditelja.

Imunizacija je, ističu u „Dugi“ protekla bez problema, a prisustvovali su joj i roditelji i staraoci korisnika ovog udruženja.

„Jako je važno kad već postoji interesovanje za vakcinacijom da se osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju vakcinišu u sredini koju dobro poznaju.  Neizmerno smo zahvalni zahvalni Zdravstvenom centru što su prepoznali potrebe naših korisnika, kao i timu Službe kućne nege dr Mirjani Grbović i Mileni Janković, medicinskoj sestri na razumevanju i podršci i svakako dr Biljani Savuljeskovič, koordinatorki vakcinacije koja je ovo omogućila da se sve ovo sprovede”, kaže Miroslava Zdravković, sekretar “Duge”.