Naslovna Društvo COVID-19 VAKCINE BEZ ZAKAZIVANJA: Počinje organizovana imunizacija građana kineskom vakcinom

VAKCINE BEZ ZAKAZIVANJA: Počinje organizovana imunizacija građana kineskom vakcinom

1250
0
Na teritoriji opštine Negotin u sredu 7. aprila počinje organizovana imunizacija stanovništva kineskom vakcinom Sinofarm – bez zakazivanja, kako bi se povećao obuhvat vakcinisanih građana i tako zaustavila epidemija korona virusa.

Na Vakcinalnom punktu u Domu penzionera, u ulici Dobrile Radosavljević 2, u sredu 7. aprila od 8  do 13 časova počinje imunizacija  građana vakcinom  BBIBP-CorV  kineskog proiozvođača Sinofarm bez potrebe prethodnog prijavljivanja preko e-uprave.

Neophodno je da zainteresovani za vakcinaciju ovim cepivom sa sobom ponesu ličnu kartu. Građani će, ističu u Situacionom centru, moći i da se prijave za naknadnu vakcinaciju kineskom vakcinom sa određivanjem naknadnog termina.

Mobilne ekipe Zdravstvenog centra Negotin od sutra počinju vakcinaciju i po selima opštine Negotin. Vakcinacija će se prvog dana obavljati po sledećem rasporedu:

  • Jabukovac – ekipa 1 – Seoska ambulanta, 9 časova
  • Štubik – ekipa 2 – Seoska ambulanta, 9 časova
  • Plavna – ekipa 2 – Seoska ambulanta, 12 časova

Redosled vakcinisanja u ostalim selima opštine Negotin biće naknadno objavljen.

Tokom popodneva na Vakcinalnom punktu u Domu penzionera nastaviće se i sa iminuzacijom onih koji su se prijavili preko eUprave.

Pored lekarskih ekipa na Vakcinalnom punktu u Negotinu će biti i volonteri iz svih osnovnih i srednjih škola u gradu, ustanova kulture i sportskih kolektiva koji su se odazvali pozivu Situacionog centra opštine Negotin da pomognu.