Naslovna Društvo COVID-19 VAKCINE BEZ ZAKAZIVANJA: Počinje organizovana imunizacija građana kineskom vakcinom

VAKCINE BEZ ZAKAZIVANJA: Počinje organizovana imunizacija građana kineskom vakcinom

1119
0
Na teritoriji opštine Negotin u sredu 7. aprila počinje organizovana imunizacija stanovništva kineskom vakcinom Sinofarm – bez zakazivanja, kako bi se povećao obuhvat vakcinisanih građana i tako zaustavila epidemija korona virusa.

Na Vakcinalnom punktu u Domu penzionera, u ulici Dobrile Radosavljević 2, u sredu 7. aprila od 8  do 13 časova počinje imunizacija  građana vakcinom  BBIBP-CorV  kineskog proiozvođača Sinofarm bez potrebe prethodnog prijavljivanja preko e-uprave.

Neophodno je da zainteresovani za vakcinaciju ovim cepivom sa sobom ponesu ličnu kartu. Građani će, ističu u Situacionom centru, moći i da se prijave za naknadnu vakcinaciju kineskom vakcinom sa određivanjem naknadnog termina.

Mobilne ekipe Zdravstvenog centra Negotin od sutra počinju vakcinaciju i po selima opštine Negotin. Vakcinacija će se prvog dana obavljati po sledećem rasporedu:

  • Jabukovac – ekipa 1 – Seoska ambulanta, 9 časova
  • Štubik – ekipa 2 – Seoska ambulanta, 9 časova
  • Plavna – ekipa 2 – Seoska ambulanta, 12 časova

Redosled vakcinisanja u ostalim selima opštine Negotin biće naknadno objavljen.

Tokom popodneva na Vakcinalnom punktu u Domu penzionera nastaviće se i sa iminuzacijom onih koji su se prijavili preko eUprave.

Pored lekarskih ekipa na Vakcinalnom punktu u Negotinu će biti i volonteri iz svih osnovnih i srednjih škola u gradu, ustanova kulture i sportskih kolektiva koji su se odazvali pozivu Situacionog centra opštine Negotin da pomognu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.