Naslovna Lokalni izbori 2017 Uvid u birački spisak

Uvid u birački spisak

180
0

Opština Negotin pozvala je birače da u susret prevremenim lokalnim izborima, zakazanim za 24.decembar, izvrše uvid u birački spisak, ali i da podnesu zahtev za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku podataka u Jedinstvenom biračkom spisku.

Svi građani negotinske opštine, kao i oni koji će 24.decembra biti punoletni, uvid u birački spisak mogu da izvrše svakog radnog dana od 7,30 do 15,30 sati u zgradi Opštinske uprave opštine Negotin, na prvom spratu, u kancelariji broj 72 do 8.decembra do ponoći kada će Jedinstveni birački spisak biti zaključen.

Na istom mestu može se izvršiti i upis u birački spisak, brisanje, ali i svaka izmena, dopuna ili ispravka podataka u Jedinstvenom biračkom spisku, s tim što je neophodno podneti na uvid ličnu kartu, a po potrebi i druge dokaze.

Uvid u birački spisak može da se izvrši i elektronskim putem na sajtu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Opštinska uprava upisuje birače u Jedinstveni birački spisak do njegovog zaključenja, a od njegovog zaključenja pa sve do 72 časa pre održavanja izbora upisuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i na podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahteve se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi, navodi se u u saopštenju koje potpisuje Nadežda Todorović, načelnica Opštinske uprave opštine Negotin.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.