Naslovna Politika Lokalni izbori 2017. Uvid u birački spisak

Uvid u birački spisak

233
0

Opština Negotin pozvala je birače da u susret prevremenim lokalnim izborima, zakazanim za 24.decembar, izvrše uvid u birački spisak, ali i da podnesu zahtev za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku podataka u Jedinstvenom biračkom spisku.

Svi građani negotinske opštine, kao i oni koji će 24.decembra biti punoletni, uvid u birački spisak mogu da izvrše svakog radnog dana od 7,30 do 15,30 sati u zgradi Opštinske uprave opštine Negotin, na prvom spratu, u kancelariji broj 72 do 8.decembra do ponoći kada će Jedinstveni birački spisak biti zaključen.

Na istom mestu može se izvršiti i upis u birački spisak, brisanje, ali i svaka izmena, dopuna ili ispravka podataka u Jedinstvenom biračkom spisku, s tim što je neophodno podneti na uvid ličnu kartu, a po potrebi i druge dokaze.

Uvid u birački spisak može da se izvrši i elektronskim putem na sajtu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Opštinska uprava upisuje birače u Jedinstveni birački spisak do njegovog zaključenja, a od njegovog zaključenja pa sve do 72 časa pre održavanja izbora upisuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i na podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahteve se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi, navodi se u u saopštenju koje potpisuje Nadežda Todorović, načelnica Opštinske uprave opštine Negotin.