Naslovna Politika Parlamentarni izbori 2020. Uvid u birački spisak za građane opštine Negotin do 5. juna

Uvid u birački spisak za građane opštine Negotin do 5. juna

613
0

Opštinska uprava Opštine Negotin pozvala je birače da u susret parlamentarnim izborima, zakazanim za 21. jun, izvrše uvid u birački spisak, ali i da podnesu zahtev za upis u birački spisak, izmenu i dopunu ili ispravku podataka u biračkom spisku.

Uvid u birački spisak i podnošenje zahteva za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku na dan izbora biti punoletni građani mogu da izvrše svakog radnog dana od 7 do 15 sati u zgradi Opštinske uprave opštine Negotin, na prvom spratu, u kancelariji broj 72 do 5. juna do ponoći kada će birački spisak biti zaključen.

Građani Odeljenju za opštu upravu, imovinske i stambeno – komunalne poslove Opštinske uprave opštine Negotin mogu da najkasnije do 30. maja podnesu zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će birač glasati prema mestu boravišta u zemlji.

Isti je rok i za zahtev da će birač glasati u inostranstvu a on se podnosi preko diplomatsko – konzularnog predstavništva Republike Srbije. Ovaj podatak u birački spisak upisuje Opštinska uprava po mestu poslednjeg prebivališta birača pre odlaska u inostranstvo, odnosno prema poslednjem prebivalištu jednog od roditelja.

Nakon zaključenja  Jedinstvenog biračkog spiska, sve promene u biračkom spisku, na način i po postupku utvrđenim zakonom, vrši Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sve do 72 časa pre dana održavanja izbora.