Naslovna Politika Usvojen završni račun za 2018.

Usvojen završni račun za 2018.

544
0

Odbornici Skupštine opštine Negotin usvojili su na današnjem zasedanju odluku o završnom računu za prošlu godinu, ali i druge odluke i rešenja iz domena svog rada.

Većinom glasova stranaka okupljenih oko naprednjaka i socijalista usvojena je odluka o završnom računu za prošlu godinu po kojoj su ukupno prihodi ostvareni u visini od 956.302.000 od planiranih 1.378.058.000 dinara.

Inače, odlukom su ukupni prihodi i primanja utvrđeni na 1.054.890.000 dinara, utrošen višak preihoda iz ranijih godina 101.969.000, a ukupni rashodi i izdaci iz prihoda, primanja i neutrošenih sredstava 1.135.786.000 dinara. Ostvaren je suficit u visini od 21.073.000 dinara koji je prenet u 2019.

Na današnjoj sednici usvojene su  i odluke o davanju saglasnosti i usvajanju projekta javno privatnog partnerstva bez elemenata koncesije, rekonstrukcije, racionalizacije i održavanja javnog osvetljenja teritorije opštine Negotin,o nekategorisanim putevima i raspolaganju putnim zemljištem nakon izgradnje ili rekonstrukcije i o visini naknade za korišćenje javnih puteva opštine Negotin.

Odbornici su usvojili i Odluku o pristupanju izradi Strategije ruralnog razvoja opštine Negotin za period od ove do 2024. godine, a dali su i saglasnost za usvajanje projekta javno privatnog partnerstva, bez elemenata kocesije, za rekonstrukciju, racionalizaciju i održavanje javnog osvetljenja na teritoriji opštine Negotin.

U skladu sa Zakonom o oglašavanju usaglašena je odluka o oglašavanju na otvorenim površinama. Sa postojećim zakonskim aktima usaglašena je i odluka o izmeni odluke o utvrđivanju zakupnike i naknade za korišćenje poslovnog prostora u svojini opštine Negotin, kao i odluka o nekategorisanim putevima i raspolaganju putnim zemljištem nakon izgradnje ili rekonstukcije.

Većinom glasova usvojena je i odluka o visini naknade za korišćenje javnih puteva.