Naslovna Društvo Uspomene u „Brankovom spomenaru“ stare 35 godina

Uspomene u „Brankovom spomenaru“ stare 35 godina

746
0

Filmskom retrospektivom i muzičko scenskim nastupom, najmlađa osnovna škola naše opštine „Branko Radičević“ nastavila je obeležavanje svog 35. rođendana. 

Plesalo se i pevalo sinoć u negotinskom Domu kulture uz 13 muzičkih numera i toliko solista koji su publiku vodili kroz muzičke  godine prošle.

Poznate numere, uz koje su rasli roditelji, bake i deke učenika, donete su u savremenim aranžmanima, koje je školi ustupio na korišćenje Nemanja Mihajlović, producent „Pinkovih zvezdica“.

„Htela sam da deci pokažem šta je pravi spomenar, onakav kakvog ga se sećamo mi. Znači puno uspomena, jer oni sad imaju Fejsbuk, Instagram, a naš spomenar nosimo u srcu, to su sve one pesme koje pamte i oni stariji učenici, i mi, i stariji od nas“, ističe nastavnica muzike Ema Milošević Anđelić, koja za NG portal kaže da svojim idejama priredbe boji već 33 godine.

Koliko je tu uspomena pokazala je Osnovna škola „Branko Radičević“ i polučasovnim filmom, kojim je započela svoje putovanje kroz svet detinjstva sadašnjih i nekadašnjih đaka i njihovih roditelja.

„Mnogo dece je prošlo kroz našu školu, mnogo je to uspomena u tih 35 godina škole, a od 1996. se sve to i snima, što se videlo i na filmu, a koji je tek jedan mali deo svega onoga što čuvamo. Mnogo sam ponosna i na tu decu, jer se videlo šta smo radili, i na ove sadašnje generacije koje su nastavile da zajedno sa nama pišu ovaj spomenar, ponosna sam i na svoje drage kolege, učiteljice i nastavnike, koji su radili svih ovih godina“, kaže Ema Milošević Anđelić.

Muzički program prati dramski deo koji sa puno humora govori o uspomenama koje svako od nas čuva u svom skrivenom spomenaru.

Šaroliko obojen i satkan od različitih muzičkih žanrova program su obojili i solisti, njih 13 učenica od prvog do šestog razreda, ali i predstavnici ritmičke, dramske, recitatorske sekcije, školski hor…

Iza ove priredbe, ističe nastavnica Ema, koja je prve probe započela još 4.oktobra, stoje i učiteljice, nastavnici, majstori…

Osnovna škola „Branko Radičević“ već godinama unazad na specifičan način priprema školske priredbe u kojima učestvuje veliki broj dece i nastavnika. Idejni tvorac je nastavnica muzičkog vaspitanja Ema Milošević Anđelić.

„Trudila sam se. Ja sam bila u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ i učila sam od najboljih, od Dragane Pujić, od najboljih nastavnika iz Muzičke škole. Oni su me učili klasičnom spremanju hora, ali sam videla sebe u nečemu drugom i Bogu hvala dobro se pokazalo, s obzirom da traje ovoliko koliko traje. Ali, moram ovako javno da kažem da neće biti više ovako, zato što je dovoljno bilo od mene i sad očekujem mlade snage, a ja ću da im se pridružim muzičkom podrškom. Znači iduće godine promenićemo totalno imidž“, kaže za NG portal Ema Milošević Anđelić.

Osnovna škola „Branko Radičević“ će obeležavanje svog 35. rođendana zaokružiti današnjom svečanom sednicom, kao i predavanjem autorke „Porodičnog bukvara“ Milice Novaković na temu „Vaspitanje bez kazne i bez nagrade do smanjenja nasilja u porodici,vrtiću i školi“, koje će biti održano u školskoj biblioteci 29.marta u 17 sati i 30 minuta.

Čestitamo Dan škole učenicima, nastavnicima i zaposlenima.