Naslovna Društvo Uspešno realizovana akcija spašavanja na planini Rtanj

Uspešno realizovana akcija spašavanja na planini Rtanj

738
0

Boljevački policajci i vatrogasci spasili turistu iz Beograda koji je zalutao na Rtnju sa glavne, utvrđene staze.

Foto: Nezavisni sindikat policije

Miša Jović i Miloš Petrović, pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice Boljevac i Predrag Mitić i Ivan Stranjanac, policijski službenici Policijske stanice u Boljevcu spasili su iz smetova B.B. (26), turistu iz Beograda koji je na Rtnju zalutao skrenuvši sa glavne, utvrđene staze.

Ovaj mladić je pronađen posle višečasovne potrage koju su dodatno otežali dubok sneg i visoki snećni nanosi, a nakon što je pronađen spušten je u podnožje planine u naselju Rtanj i predat jSlužbi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Boljevcu koji su preduzeli dalje mere na zbrinjavanju.

“Кoristimo ovu priliku da pohvalimo naše hrabre i neustrašive kolege, koje su ne mareći za sopstveni život i veliki riziki, uspeli da spasu jedan mladi ljudski život. Ovo je još jedna akcija u nizu koja dokazuje hrabrost, neustrašivost i požrtvovanost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova”, navode u Nezavisnom sindikatu policije.

Nedavno je i na Midžoru, najvišem vrhu Stare planine uspešno izvedena akcija spasavanja dvojice planinara koji su skliznuli sa velike ledene ploče. Oni su evakuisani sa planine i vraćeni u Ski centar “Babin zub“ zahvaljujući spasiocima Gorske službe spasavanja.