Naslovna Ekonomija Uspešno predstavljeni investicioni potencijali istočne Srbije

Uspešno predstavljeni investicioni potencijali istočne Srbije

547
0

U Beogradu, u velikoj konferencijskoj sali hotela „M“ u četvrtak su uspešno predstavljeni investicioni potencijali istočne Srbije. Prezentacija je izazvala veliko interesovanje poslovne zajednice.

Prezentacija je okupila više od 70 zainteresovanih; Foto: RARIS

Prezentaciji investicionih potencijala istočne Srbije, među kojima su i potencijalne lokacije za investiranje i projekti u opštini Negotin, okupila je u organizaciji Regionalne agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) i opštine Knjaževac, više od 70 učesnika.

Na prezentaciji u Beogradu učestvovali su predstavnici 18 ambasada, dvadesetak stranih kompanija, više stranih privrednih komora, bilateralnih poslovnih asocijacija, međunarodnih organizacija, kao i drugih subjekata koji se bave investicijama.

Foto: RARIS

Vladan Jeremić, direktor RARIS-a predstavio je 11 glavnih prednosti istočne Srbije, a Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac je na primeru svoje opštine govorio o tome kako sve ova lokalna samouprava pomaže investitorima.

Prisutnima se obratio i Radoš Gazdić, vršilac dužnosti direktora Razvojne agencije Srbije koji je govorio o investicionom ambijentu u Srbiji, ali i Anne-Kristin Piplica, šef privrednog odeljenja Ambasade SR Nemačke koja je dala svoje viđenje potencijala istočne Srbije i predstavila podršku koju Nemačka pruža.

“Istočna Srbija je dobro mesto za investicije za one kojima nije presudno da su baš na autoputu i ne žele da previše plaćaju zemljište i njegovo opremanje a ipak žele lokaciju sa dobrim saobraćajnicama. Prednosti istočne Srbija su takođe i dobar izbor lokalnih dobavljača, kvalifikovani radnici, činjenica da još uvek nema velike konkurencije stranih investitora kao i dobra podrška na lokalu“, navode u RARIS-u i dodaju da će naredni sastanak biti održan u istočnoj Srbiji krajem oktobra.