Naslovna Društvo Uspešno predstavljanje turističkih potencija istočne Srbije na sajmu u Krajovi

Uspešno predstavljanje turističkih potencija istočne Srbije na sajmu u Krajovi

266
4

U okviru Međunarodnog sajma turizma, koji je od 8. do 10. marta bio održan u rumunskom gradu Krajovi, Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije, organizovala je veliku prezentaciju istočne Srbije.

Zajednički nastup istočne Srbije pod brendom ,,Visit East Serbia”; Foto: RARIS

Pod sloganom „Visit East Serbia“  na zajedničkom štandu predstavili su se sertifikovani partneri Regionalnog brenda istočne Srbije Balcanica Superior.

Svoje proizvode, med, čajeve, rakije i vina predstavili su: “Timomed” iz Knjaževca, “Adonis” iz Sokobanje, “Frutimo” iz Petruše kod Knjaževca, Vinarije “Raj” iz Rajca  i “Matalj” iz Negotina, a smeštajne kapacitete:  borski hotel “Albo”, Etno selo “Gostoljublje” iz Sikola kod Negotina, “Župan apartmani” iz Sokobanje, “Atrijum apartmani” iz Kladova, Pivnica “C’est La Vie” iz Rajca i hotel “Stara planina”.

„Iz RARIS-a su nas pozvali da budemo deo njihove prezentacije i tamo nas predstavljali reklamnim, štampanim materijalom, a napravili su i video prezentaciju našeg domaćinstva i ostalih učesnika. Takođe su zainteresovani da naša pimnica odnosno domaćinstvo dobije sertifikat Balcanica Superior kao prvo domaćinstvo sa tim sertifikatom. U okviru sajma sem prezentacije imali smo i nagradnu igru, vikend za dvoje, isključivo sa teritorije Rumunije u našem domaćinstvu. Čekamo baš danas proglašenje dobitnika”, kaže Sanja Ankucović iz Pivnice “C’est La Vie”.

Sajam turizma u Krajovi posetili su Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo i David Đurđević, direktor Turističke organizacije opštine Kladovo; Foto: TOOK

Turističke potencijale ovog kraja predstavile su na štandu “Visit East Srbija” i Turističke organizacije Negotina, Kladova i Donjeg Milanovca, ali i najznačajnija arheološka nalazišta u ovom delu Srbije, Felix Romuliana i Lepenski Vir.

“Ovo je prvi put da smo se predstavili na nekom sajmu u Rumuniji, a pošto su oni naša ciljna grupa, a već nekoliko godina unazad najveći broj turista dolazi upravo iz Rumunije, cilj nam je da ih našom bogatom turističkom ponudom zaintrigiramo da dođu u još većem broju”, kaže David Đurđević, direktor Turističke organizacije opštine Kladovo, koji je zajedno sa Sašom Nikolićem, predsednikom opštine Kladovo posetio zajednički štand i prezentaciju istočne Srbije.

Detalj sa štanda “Visit East Serbia”; Foto: RARIS

Zajednički nastup istočne Srbije pod brendom ,,Visit East Serbia”, što je i naziv istoimene regionalne turističke platforme istočne Srbije koja se sastoji od: Web sajta, Facebook strane, Instagram naloga i Youtube kanala, zainteresovao je brojne posetioce ove sajamske manifestacije, koja se organizuje od 2016. sa ciljem da promoviše turističke usluge i oblasti u ovom regionu.

“Sjajan nastup istočne Srbije rezultirao je nakon dugih priprema. Sastojao se od savremenih – digitalnih načina promocije (web, foto, video, društvene mreže) i tradicionalnih metoda, kao što su nagradne igre, prezentacije, B2B susreti, brošure, plakate”, navode u Regionalnoj agenciji za razvoj istočne Srbije.

4 KOMENTARA

 1. Naravno da se moraju postovati VISEDECENIJSKI napori turistickih radnika usmereni na razvoj turizma u Negotinu ,Borskom okrugu,Timockon krajini i ovom regionu Istocne Srbije..kao i ovi napori.
  Medjutim NIKADA I NIJEDAN region u svetu,Evropi,Srbiji… nije razvio PRAVI turizam u svom punom kapacitetu …bez pripadajuceg AUTOPUTA, ZELEZNICKOG KORIDORA…pa NECE uspeti ni ovaj region Srbije kao ni sam Negotin… bez svog Multimodalnog saobracajnog koridora -Istok (Crnomorskog koridora) koji obuhvata AUTOPUT I ŽELEZNICKI KORIDOR (od Atlanskog okeana do Crnog mora i crnomorskih strateskih luka Varna u Bugarskoj i Konstanca u Rumuniji) kao i Dunavski vodni (rečni) koridor. Sve do tada razvoj …Sto znaci da ovaj multimodalni saobracajni koridor obuhvata i samu Krajovu… I sve dok I OVAJ region Srbije ne dobije svoj MS Koridor Istok (CmK) razvoj turizma u citavom prostoru od Pozarevca i Smedereva pa do Kladova ,Negotina Zajecara i Knjazevca kao i levo i desno od ovog pravca( jos 10 opstina i gradova ) ,predstavlja SAMO ono sto je i vec DECENIJAMA i DECENIJAMA: Uvek zbir uvek isth nemogucih pokusaje i napora..vrednih ,marljivih i istrajnih ali nemocnih turistikih radnika……Jeste li imadapokusali da dobijete visoki prinos sa neke njive sa minimalnim navodnjavanjem…? Saobracaj je to isto ,,navodnjavanje,, za turizam…A ko to ne zna ..pravac u 7.razred osnovne skole…Pitajte same turisticke radnike Negotina to da li je saobracajna infrastruktura 21.veka temeln razvoja bilo kakvog ozbiljnog turizma u ovom regionu Srbije…A kuca svaka se gradi od temelja a nemtreceg sprata ili tavana…😀…Pozz iz 🚞

  • Niko nije uspeo ni bez higijene. Potrebno je da samo jedan turista zaradi žuticu, a to je veoma verovatno u Srbiji, ne samo u Negotinu, pa ćete videti kako stoje stvari. Nehigijena i komunalna divljina je rak rana. Pogledajte kako izgleda Rumunija, eto baš do Krajove neka se putuje (ni tu nema autoputa) pa vidite koliko su sela čistija i urednija, koliko je Krajova čistija i urednija, kako izgledaju polja….. Kultura i zdravi razum su odavno napustili Srbiju, a Krajinu tek posbeno.

 2. PS..i Negotinci i Krajinci TREBA DOBRO DA ZAPAMTE….svaka prica o SAMO, REGIONALNIM,POJEDINACNIM I STATUSNO ODVOJENIM SAOBRACAJNICAMA…INTEGRALNIM SASTAVNIM I NEODVOJIVIM aspektima ovog Multimodalnog saobracajnog koridora-Istok(Crnomorskog koridora)…BEZ POMINJANJA OVOG MEDJUNARODNOG ZNACJA MSKoridora Istok (CmK)…je perfidan,ciljano i zlonameran pokusaj DEGRADIRANJA,DEVALVIRANJA ovog GEOSTRATESKOG saobracajnog koridora i pokusaj BLOKIRANJA njegove realizacije…😂😂😂I samo opusteno…i bez straha…😂😂 Vi ste potomci Hajduk Veljkovih becara,sokolova Timocke divizije,hajduka,četnika,partizana… A ovo je SAMO GEOEKONOMIJA…😂😂
  A i likovi iz 🚞 su ponekad neciji potomci…a ime i adresa su poznate svim ,,nadleznim redakcijama,,…sto bi rekli medijski eksperti..
  😂😂😂

 3. ..Higijena ..Naravno…..Samo to je pre svega ELEMENTARNO PITANJE ZDRAVLJA i ZDRAVSTVENE ZASTITE… i ELEMENTARNE CIVILIZACIJE…A ne ekonomskog ,demografskog ,socialnog ,turistickog …oporavka,napretka i razvoja…Uzgred … i Krajova se nalaazi NA TRASI ovog TRANSEVROPSKOG,EVROREGIONSLNOG I INTERKONTINENTALNOG (Evropa-Azija) Multimodalnog saobracajnog koridora…na pravcu Kalafat-Krajoova-Bukurest-Konstanca luka na Crnom moru…a preko puta nje na suprotnoj obali Crnnog mora su takodje strateske luke Batumi i Poti pa osadđe deumski i zeleznickki u duboku Aziju…I to je postovani Negotinci i Krajinci …KRAK A ovog Vaseg koridora….A KRAK B ,koji se od kraka A odvaja na teritoriji Opstine Majdanpek…ide: pravcem Bor-Nikolicevo -Zajecar- Granicni prelaz Vrska Cuka-pa preko teritorije Bugarske ,paralelno i ispod Dunavs i grsda i luke na Dunavu Ruse ide do takodje strateskih luka na Crnom moru Varne i Burgasa ..pa i taj krsk ide preko Crnog mora do vec navedenih lluka Bstumi i Poti i dalje ,kao i Krak A, pravac dduboka Azija…Naravno,pre racvanja MS Korridora Istok(Crnomorskog koridora) na Krak A i Krak B na teritoriji Opstine Majdanpek….on ,naravno,dolazi pravcem :Majdanpek-Kucevo-Pozarevac-Beograd-citava Evropska unija sve do Atlanskog okeana….😀😀 I evo……Negotinci i Krajinci sada ZNAJU ..SVE ono sto treba da znaju…I sada znaju sta treba da rade kada im neki likovi izadju sa pricom o samo regionalnim,statusno odvojenim i pojedinacnim saobracajnicama …Znaci sa perfidnim,ciljanim,MAKSIMALNO zlonamernim pokusajem degradiranja, devalviranja i blokiranja realizacije nnjihovog ,,koridora života… kako Multimodalni saobracajni koridor-Istok (Crnomorski koridor) vec godinama nazivaju hiljade,hiljade ,hiljade i hiljade normalnih,marljivih i obicnih gradjana ovog regiona Istocne Srbije…vec vise nego umornih od brige i strepnje za buducnost i opstanak svoga kraja i zavicaja ,ovog regiona Istocne Srbije……Znaci te i takve likove ..sa pricom o samo ,,regionalnim,pojedinacim i osvojenim saobracajnicama ,drumskom i zeleznickom..,,treba potpuno transparentno i javno politi veoma kvalitetnim kecapom i majonezom…i to veoma nezno i pazljivo…A potom,opet veoma nezno i pazljivo..u prvi kontejner… Da ne prljaju i flekave Negotin i.Krajinu sa tim svojim perfidnim prodajama magle, lazima i muljanjima…….😀😀😀… Pa neka idu da se zale gde god oni misle da mogu…Ali nesto mislim …da nece stici dalje od radnje za hemijsko ciscenje..😀😀😀 Samo ce i tamo morati peske….
  Ko ce da ih pusti takve u 🚞…….😀

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.