Naslovna Društvo Uspešno organizovano Takmičenje pijanista “Mokranjac”: Nagrade najboljima

Uspešno organizovano Takmičenje pijanista “Mokranjac”: Nagrade najboljima

710
0

Klavirski odsek Umetničke škole “Stevan Mokranjac” iz Negotina ugostio je 127 učenika osnovnih i srednjih škola iz 12 gradova Srbije.

U kategorijama klavir solo i klavirski duo svoje umeće na ovom instrumentu, ali i interpretaciju pripremljenog programa predstavilo je u Negotinu, na drugom Takmičenju pijanista “Mokranjac” 127 učenika osnovnih i srednjih muzičkih škola iz Beograda, Niša, Kruševca, Novog Pazara, Aleksinca, Gnjilana, kao i gradova i opština istočne Srbije: Negotina, Bora, Zaječara,  Кladova i Кnjaževca.

Čak četvoro njih ponelo je titulu laureata sa maksimalnih 100 poena: Milan Obradinović iz MŠ „Mokranjac“ iz Beograda (klasa: Katarina Šandorov) u šestom razredu, Nikola Kalinović iz Zaječara (klasa: Nikola Stojković) u kategoriji učenika trećeg razreda, Nađa Ćelić iz Zaječara (klasa: Milene Ćirić) u drugom i Jovan Novković iz MŠ Mokranjac iz Beograda (klasa: Katarina Šandorov) u kategoriji učenika prvog razreda.

Negotinci Marija Milosavljević iz Negotina (klasa:Maja Stojanović) i Veljko Milosavljević  (klasa: Milja Videnović) pobednici su osme, odnosno sedme kategorije. Marija je za svoj nastup dobila 99 poena od stručnog žirija, a Veljko 91.

Aleksandra Kalinović iz OMŠ “Konstantin Babić” iz Kladova (klasa: Danijela Birić) pobednik je četvrte kategorije sa 95 poena, a Momčilo Jović iz OMŠ “Stevan Mokranjac” u Zaječaru (klasa: Predrag Ristić) sa 98 poena je trijumfovao u petoj kategoriji.

Klavirski odsek UŠ „Stevan Mokranjac“ sa članovima žirija

Sjajne rezultate postigli su i takmičari negotinske Umetničke škole “Stevan Mokranjac”. Prvu nagradu osvojili su:  Nikolina Mitrović, Gala Videnović i Vasilija Đurić, učenice prvog razreda osnovne muzičke škole, Elena Nikolić, Simona Videnović, Sofija Prstić i Kosta Spasić, učenici drugog razreda OMŠ, kao i Petra Nedeljković i Bogdan Milosavljević iz  trećeg razreda.

Prvu nagradu osvojili su i srednjoškolci Marija Milosavljević i Veljko Milosavljević.

Drugom nagradom su ocenjeni učenici negotinske osnovne muzičke škole: Timon Kovač, Aleksa Dragomirović, Dušan Caranović, Nikolina Antić, Staša Đorđević i Luka Milutinović iz  prvog  razreda, Jana Zdravković, Tadija Milojković, Elizaveta Polkovnikova, Iskra Tolić i Maša Marinović iz drugog razreda, kao i Dušan Mišić i Andrija Janev iz trećeg razreda.

Treću nagradu osvojili su i osnovci: Hana Stošić iz drugog razreda, Sofija Dinkić iz trećeg razreda, Tara Čičković i Lena Milosavljević iz četvrtog  razreda kao i Mladen Kostić i Milica Čululejić iz petog  razreda.

Takmičare je ocenjivao renomirani žiri u sastavu: Ivan Novaković, redovni profesor klavira na Fakultetu umetnosti u Nišu, Кatarina Šandorov, profesorka klavira u  Muzičkoj školi ,,Mokranjac“ iz Beograda i Maja Stojanović, profesorka klavira u  Umetničkoj školi ,,Stevan Mokranjac“ iz Negotina.