Naslovna Društvo Uspešno organizovana još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi

Uspešno organizovana još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi

298
0

Crveni krst Negotin u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša održao je u prostorijama Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Detalj sa jučerašnje akcije; Foto: Crveni krst Negotin

U jučerašnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi prikupljeno je 55 jedinica ove dragocene tečnosti. Akciji su se odazvala 62 dobrovoljna davaoca, od kojih je sedam odbijeno iz zdravstvenih razloga.

Naredne akcije biće organizovane 17. jula na Hidroelektrani „Đerdap dva“ na Kusjaku i 31. jula u Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“.

Aktivisti Crvenog krsta Negotin su uz akciju dobrovoljnog davanja krvi juče obeležili i 26. jun Međunarodni dan borbe protiv zlopupotrebe i nezakonite trgovine drogama akcijom pod nazivom „Zdravlje za pravdu – pravda za zdravlje“.

„Ovim sloganom pozivamo na okončanje stigme i diskriminacije, prepoznavanje da u borbi protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge bez pravde nema ni zdravlja, odnosno da svako trajno i održivo rešenje u ovoj oblasti mora biti zasnovano na punom prepoznavanju neotuđivih ljudskih prava, principima socijalne uključenosti i tačnim, proverljivim informacijama. Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama ima za cilj da istakne važnost prevencije i borbe protiv zloupotrebe  droga i istakne značaj upražnjavanja zdravih stilova života“, kaže Ljuba Marinković, sekretar Crvenog krsta Negotin.