Naslovna Društvo Uspešni osnovci na okružnom takmičenju iz biologije

Uspešni osnovci na okružnom takmičenju iz biologije

434
0

Osnovna škola „Vuk Karadžić“  u Negotinu bila je juče domaćin okružnog takmičenja iz biologije. Osnovci Borskog okruga su pokazali odlično znanje i stekli plasman za republičko nadmetanje.

Okružno takmičenje iz biologije okupilo je veliki broj učenika Borskog okruga  koji su se borili za dalji plasman na republičko takmičenje. Skoro 60 učenika nadmetalo se u poznavanju ove prirodne nauke, a među njima najviše je bilo petaka pa je po propozicijama Srpskog biološkog društva u ovoj kategoriji čak 12 učenika osvojilo jedno od prva tri mesta.

Najviše poena osvojio je Stefan Čučulović iz kladovske škole „Vuk Karadžić“, a prvo mesto su sa njim su podelili Iva Golubović  iz škole „ 3. oktobar“ u Boru i Neda Blagojević iz zlotske škole „Petar Radović“.

Drugo mesto, po broju osvojenih poena podeli su Negotinci Petar Prstić iz škole „Vuk Karadžić“ i Dunja Jonić iz škole „Vera Radosavljević“.

Treće mesto podelilo je čak sedam učenika: Elena Ivović iz kladovske škole „Vuk Karadžić“, Negotinci Dunja Ninić iz škole „Branko Radičević“ i Mihajlo Jonović iz škole „Vuk Karadžić“. U kategoriji petog razreda treće mesto su osvojili i: Mila Bugarić iz škole „3.oktobar“ u Boru, Mateja Marjanović iz škole  „Vuk Karadžić“ i Irina Milosavljević iz škol „Branko Radičević“ iz Negotina  kao i Pavle Mistriđelović iz kladovske škole „Vuk Karadžić“.

I u kategotriji šestog razreda učenici su ostvarili odlične rezultate na ovogodišnjem okružnom takmičenju. Prvo mesto podelile su Maša Đorđević iz borske škole „Vuk Karadžić“ i Mila Frunzarelović iz negotinske škole „Vuk Karadžić“.

Drugoplasirana su četiri učenika u kategoriji šestog razreda: Milica Tolić iz škole „Vuk Karadžić“ u Kladovu, Jovan Kržanović i Jovan Todorović iz škole “Velimir Markićević“ u Majdanpeku, kao i Katarina Stojanović iz škole „Vuk Karadžić“ u Negotinu.

Treće mesto podelile su učenice iz Osnovne škole „Petar Radović“ iz Bora: Petra Janković, Lena Radović i Jana Pešić.

Odlično znanje iz biologije pokazali su i učenici sedmog razreda. Prvo mesto u ovoj kategoriji podelile su Boranke Milica Kitanović iz škole „Dušan Radović“ i Neda Ilić iz škole „3. oktobar“.

Drugo mesto ostvarili su Katarina Paunović iz škole „ Vuk Karadžić“ u Boru kao i Andrej Mevželj iz borske škole „3. oktobar”.

Četiri učenika sedmog razreda zauzela su treće mesto: Vanja Đorđević iz OŠ „Vera Radosavljević“ u Negotinu, Marko Mišev iz škole „Velimir Markićević“ u Majdanpeku, Petar Golubović iz OŠ „Vuk Karadžić“ u Donjem Milanovcu i Lena Colić iz škole „Branko Radičević“  u Boru.

Najstariji osnovci su, takođe, bili uspešni na ovogodišnjem okružnom takmičenju iz biologije.

Najviše poena u ovoj kategoriji ostvarila je Ksenija Filčić iz jabukovačke škole „Jovan Jovanović Zmaj“, drugo mesto osvojila je Irina Maluckov iz borske škole „3 .oktobar“.

Treće mesto podelile su tri učenice:  Danica Dimitrijević iz škole „3. oktobar“ iz Bora kao i Negotinke Tamara Pajić iz škole „Vuk Karadžić“ i Ružica Kerkez iz škole „Branko Radičević”.

Čestitamo učenicima i nastavnicima: Jeleni Jovanović, Radici Stanković, Ljubici Kojčinović, Draginji Trnkić, Biljani Stojanović, Nataši Ranđelović, Dejanu Radonjiću, Marici Belić, Nebojši Petkoviću, Branki Nastasijević, Slavoljubu Toskiću, Suzani Simić Dobrić, Dragani Nikolić, Milki Đorđević i Mariji Todorović.