Naslovna Društvo Uspešna proba sistema za osmatranje i obaveštavanje u opštini Negotin

Uspešna proba sistema za osmatranje i obaveštavanje u opštini Negotin

844
0

Sistem za osmatranje i obaveštavanje spreman je za funkcionalno korišćenje, pokazala su današnja merenja na alarmnim stanicama u Negotinu, Slatini, novom Mihajlovcu, Prahovu i na HE “Đerdap dva”.

Izgradnju sistema za osmatranje i obaveštavanje čija je namena vršenje nadzora nad potencijalnim opasnostima koje mogu ugroziti stanovništvo na određenoj teritoriji, ali i obaveštavanje javnosti o nastanku i prestanku odgovarajuće opasnosti, finansira Hidroelektrana “Đerdap dva”, a sprovode stručnjaci sa kusjačke elektrane i serviseri Instituta “Mihajlo Pupin”.

Alarmne stanice se nalaze na zgradi opštine u Negotinu, na objektima kancelarija mesnih zajednica u Slatini, Prahovu i novom delu Mihajlovca, kao i na posebno izgrađenom stubu u kompleksu Hidroelektrane “Đerdap dva”.

Danas su na ovim alarmnim stanicama izvršena merenja aktiviranjem sirena, pojedinačno na samim lokacijama, kontinualnim signalom, odnosno signalom prestanka opasnosti, u trajanju od 60 sekundi.

Sistem je, saznajemo od nadležnih, spreman za funkcionalno korišćenje, a dalje će se, s obzirom da je ovo prva faza radova, nadograđivati po planiranim projektnim aktivnostima.