Naslovna Društvo Uspešna Domijada za učenike doma Poljoprivredne škole Bukovo

Uspešna Domijada za učenike doma Poljoprivredne škole Bukovo

599
0

Sa Regionalne domijade, koja je ove godine okupila 13 domova jugoistočne Srbije, Pojoprivredna škola sa domom učenika “Rajko Bosnić” vratila se sa srebrnim i bronzanim odličjima.

Nakon dvogodišnje online nastave i uskraćenosti za putovanja, druženja i pravo neposredno takmičenje učenici Poljoprivredne škole “Rajko Bosnić”  Bukovo sa domom učenika vratili su se ovenčani nagradama sa 13. Domijade  jugoistočnog regiona koja je održana u Knjaževcu i Nišu. Kako sami učenici ističu najvažnije je bilo družiti se i zajednički raditi, a sa tim su stigle i nagrade.

Nakon sportskih susreta koji su 9. aprila održani u Knjaževcu devojke su pokazale svoje odlično umeće na fudbalskom terenu pod mentorskim vođstvom vaspitača Miodraga Prvulovića i svojoj školi donele srebnu medalju.

Domijada je u Nišu 16. aprila okupila učenike koji su pokazali svoju umetničku stranu. Tako su učenici Muzičke škole “Stevan Mokranjac” Anđelija Čerkasov u kategoriji etno muzike ponela drugu nagradu, a istim odličjem se okitio i Stefan Pacić  u izvođenju klasične kompozicije. Učenike je na ovom nadmetanju  pratio vaspitač Miroljub Pržić. Svoje učenike su na ovom takmičenju učeničkih domova pratili i njihovi nastavnici iz muzičke škole a posebnu podršku i pripremu pružila je  nastavnica Danijela Marković.

U ovom kulturrno – umetničkom nadmetanju učenici doma iz Bukova osvojili su još dve nagrade. Naime, članovi sekcije “Kreativna radionica” pripremili su izložbu pod sloganom “Inspirisano prirodom”.

Vešte ruke, osećaj za estetiku i inovativnost učenika: Natalije Prvulović, Anđele Milosavljević, Anđele Pajkić, Sofije Đorđević, Tine Danilović, Marka Veljkovića, Sofije Rucić i Silvije Ilić izradile su rukotvorine koje je žiri nagradio trećom nagradom.

Njihov kostim od prirodnih materijala je takođe u ovoj kategoriji nagrađen trećom nagradom.  Privilegiju i zadovoljstvo da sa mladim kreativcima rade, kako ističu, pripala je psiholozima Ireni Paunović i Gabrijeli Urošević kao i vaspitačici Vesni Milošević.