Naslovna Sport Uspešan vikenda za negotinske gimnastičarke

Uspešan vikenda za negotinske gimnastičarke

497
0

Mlade negotinske gimanstičarke donele su ovog vikenda medelja sa takmičenja koje je održano u Kruševcu.

Mlade takmičarke Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“ odmeravale su tokom vikenda svoje snage na dva takmičenja. U Kostolcu je u subotu održano drugo kolo Državnog takmičenja u B programu. Naš grad je  predstavljala u  pionirskoj kategoriji Anja Milivojević ,dok je u kategoriji kadetkinja nastupila Nađa Milivojević.

„Nisu uspele da se domognu pojedinačnih medalja ali svakako je veliki značaj našim gimnastičarkama što su učestvovale i što su iskoristile takmičenje kao iskustvo uza nastupe u narednom periodu. Bilo je tu grešaka gde pod pritiskom treme, promene podloge, sprava i nisu uspele na pravi način da se prilagode promeni što je rezultiralo da se u jakoj konkurenciji ne dođe do medalja. Svakako verujemo u naše starije takmičarke i verujemo da će rezultat doći jakim tempom, voljom i upornim radom“, rekla je za NG portal Ana Ranđelović, trener Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“.

Nedelja je bila uspešna za negotinske mlade gimnastičarke koje su se nadmetale u Kruševcu, u drugom kolu Pionirske lige regiona, a negotinski GK “Hajduk Veljko” je predstavljalo osam takmičarki u dve kategorije.

Ekipu prve selekcije činile su Iskra Tolić, Anđela Blagojević, Sofija Dinkić i Tea Pacić koje su potvrdile drugo mesto iz prethodnog kola i ponovo klubu donele pehar i srebro. Ponovljenim uspehom izborile su plasman da kao drugoplasirana ekipa sa regiona učestvuje na završnom takmičenju i finalu Pionirske lige koje će biti održano 19. novembra.

U pojedinačnoj konkurenciji nakon prikaza sjajno uvežbanog programa u višeboju i na svim spravama, Tea Pacić zasluženo se okitila srebrom i popela se na pobedničko postolje. Odličnu poziciju i visoko četvrto mesto zauzela je Anđela Blagojević kojoj je medalja izmakla za par bodova.

Ekipu druge selekcije na nedeljnom takmičenju činile su: Lena Aritonović, Mia Popović, Sara Antić i Maša Marinović koje su se okitile ponovo bronzanim medaljama osvojivši treće mesto.

Ovim nastupom ova selekcija završava svoje takmičenje  ali su pred gimnastičarkama pripreme za nastup u aero gimnastici u decembru.