Naslovna Društvo Uspešan takmičarski vikend za učenike negotinske muzičke škole

Uspešan takmičarski vikend za učenike negotinske muzičke škole

237
0

Učenici Umetničke škole “Stevan Mokranjac” su proteklog vikenda na onlajn Međunarodnom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike za osnovne i srednje muzičke škole osvojili čak osam prvih nagrada.

Specifična organizacija nastave u vreme pandemije korona virusom nije zaustavila uporne i najbolje da svoje znanje i umeće pokažu na Međunarodnom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike koje organizuje Udruženje muzičkih i baletskih pedagoga Srbije, a koje okuplja takmičare iz bivše Jugoslavije.

Negotinski osnovci i srednjoškolci Umetničke škole “Stevan Mokranjac” pokazali su odlično znanje iz solđefa i teorije muzike i postigli zavidne rezultate osvojivši čak osam prvih nagrada.

Za đake muzičke škole koja nosi ime našeg slavnog sugrađanina Stevana Mokranjca, ovogodišnje takmičenje je samo potvrda dobrog rada jer su se već okitili medaljama sa Republičkog takmičenja koje je održana u decembru.

Prvog takmičarskog dana znanje su ukrstili srednjoškolci a nagrade je osvojilo šestoro učenika. U kategoriji teorije muzike prvo mesto, sa maksimalnih 100 poena, osvojio je  Pavle Jovanović, učenik prvog razreda u klasi Kristine Đukić. Sa samo poenom manje prvo mesto osvojila je i  Marija Milosavljević, učenica prvog razreda  u klasi Bobana Milosavljevića.

Nagrađeni učenici: Foto: Umetnička škola „Stevan Mokranjac“

U kategoriji đaka drugog razreda iz teorije muzike maksimalni broj poena osvojila je Milica Arsenijević, dok je Vanja Milosavljević, učenica trećeg razreda, sa maksimalnim brojem od 100 poena, osvojila prvu nagradu. Obe učenice su u klasi Bobana Milosavljevića.

U kategoriji solfeđa negotinski osnovci su bili veoma uspešni. Aleksandar Nikolić, učenik prvog razreda osvojio je sa 100 poena prvo mesto, kao i Jelena Popović, učenica četvrtog razreda koja je osvojila 99,66 poena. Oboje su u klasi Vesne Mitrović.

I drugi takmičarski dan bio je uspešan za učenike negotinske niže muzičke škole koji su osvojili  dve prve nagrade. Tako je Aleksandar Nikolić iz klase Vesne Mitrović osvojio prvu nagradu sa maksimalnih 100 poena i u kategoriji teorije muzike. Prva nagrada, sa osvojenih 97 poena  pripala je i Jeleni Popović iz klase Ksenije Gocić.

Čestitamo učenicima i nastavnicima.