Naslovna Društvo Uspešan takmičarski dan za matematičare osnovce

Uspešan takmičarski dan za matematičare osnovce

7542
0

Nakon Opštinskog takmičenja iz matematike za učenike osnovnih škola, koje je danas održano u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ dalji plasman ostvarilo 30 učenika.

Osnovci opštine Negotin pokazali su na današnjem takmičenju iz matematike dobro znanje pa je njih 30 steklo uslov da se nadmeće na okružnom nivou.

Najbrojniji su kao i prethodnih godina bili učenici trećeg razreda. Od njih 35, čak 12 je osvojilo neku od prve tri nagrade i time stekli uslov za dalje nadmetanje.

Prvo mesto u ovoj kategoriji dele: Tadija Blagojević i Petra Vučinić, učenici Osnovne škole „Vera Radosavljević“. Drugo mesto po broju osvojenih poena na današnjem takmičenju podelili su: Dušan Dimitrijević, Vasilije Benić, Andrej Trokanović i Mihajlo Brkić iz Osnovne škole „Branko Radičević“.

Treće mesto podelilo je šest učenika: Maksim Filidžanović iz škole „Vera Radosavljević“, Evelina Nedeljković iz škole „Vuk Karadžić“, Anja Grozdanović, Viktor Jović i Maksim Dinulović iz škole „Branko Radičević“ i Nina Pavlović iz škole „Vuk Karadžič“.

Za ostvarene rezultate pohvaljeni su: Lea Marinović, Kristina Milošević i Helena Ramović iz osnovne škole „Vuk Karadžić“, Stefan Simić iz škole „Branko Radičević“, Mihajlo Jelenković i Nina Stošić iz škole „Vera Radosavljević“ i Danilo Đorđević iz škole „Branko Radičević“.

Uspešan nastup na ovogodišnjem opštinskom takmičenju iz matematike imali su i učenici četvrtog razreda. Najbolja među njima je Lena Jović iz škole „Vuk Karadžić“ koja je osvojila prvo mesto, dok je drugo zauzela Maša Marinović iz škole „Branko Radičević“.

Treće mesto u kategoriji četvrtog razreda podelili su: Andrej Jovanović, Mihajlo Kalinović i Smiljana Stajković iz škole „Vuk Karadžić“. Pohvale su danas dobili: Dušan Balašević, Sava Spasovski i Dušan Pitarević iz škole „Vera Radosavljević“, kao i Jana Zdravković iz škole „Branko Radičević“.

Na ovogodišnjem opštinskom takmičenju iz matematike maksimalan broj poena osvojio je jedino Nikola Milošević, učenik petog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ i tako zauzeo prvo mesto. Drugo su podelili Danica Filidžanović iz škole „Vera Radosavljević“ i Vuk Perović iz škole „Vuk Karadžić“.

Treće mesto podelilo je tri učenika: Nađa Vučinić iz škole „Vera Radosavljević“, Nemanja Dimitrijević iz  OŠ „Vuk Karadžić“ i Tadija Jovanović iz škole „Branko Radičević“.

U kategoriji petog razreda pohvaljeni su: Stefan Ilić iz OŠ „Branko Radičević“, Anastasija Veličković, Nikola Stojančev i Vasilije Jovanović iz OŠ „Vuk Karadžić“.

U kategoriji šestog razreda prvo mesto zauzeo je Jovan Zdravković iz škole „Branko Radičević“, drugo Milica Jelenković iz škole „Vuk Karadžić“ a treće Iskra Paunović iz OŠ „Vera Radosavljević“. Pohvaljena je Katarina Popović iz OŠ  „Branko Radičević“.

Najmanje takmičara i ove godine bilo je u kategoriji sedmog i osmog razreda. Najbolji plasman u kategoriji sedmog razreda ostvarila je Dunja Jonić iz škole „Vera Radosavljević“ a drugo Dušan Zdravković iz štubičke škole „Hajduk Veljko“.

Najbolje znanje u rešavanju matematičkih zadataka u konkurenciji osmaka pokazala je Marija Marinković iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ a drugo Staša Andrejević, učenica Osovne škole „Vera Radosavljević“.