Naslovna Društvo Uspešan početak takmičenja negotinskih gimnazijalaca

Uspešan početak takmičenja negotinskih gimnazijalaca

430
0

Proteklog vikenda održano je okružno takmičenje iz fizike za srednjoškolce. Ovog vikenda najbolje matematičare srednjoškolce čeka okružno takmičenje iz matematike.

Negotinska gimnazija imaće ove godine svoje predstavnike na republičkom takmičenju iz fizike, koji znanje stiču u Odeljenju za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, smeru koji je pre dve godine otvoren.

Nakon okružnog nadmetanja najboljih fizičara srednjoškolaca u okrugu, direktan plasman učešća na najvišem rangu takmičenja stekao je Uroš Stojanović, učenik prvog razreda Negotinske gimanzije, kome ovaj nivo nadmetanja nije nepoznat s obzirom da se već okitio medaljama kao osnovac.

Na okružnom takmičenju najboljih fizičara nadmetali su se i gimnazijalci, učenici drugog razreda, Aleksa Milovanović i Anđela Sladojević, koja čeka poziv za republičko takmičenje.

Čestitamo učenicima i mentoru Ljiljani Stojanović.

Predstojeći vikend biće u znaku okružnog takmičenja iz matematike za srednjoškolce u Boru. Pravo da učestvuju steklo je sedam negotinskih gimnazijalaca. Želimo im dobre rezultate.