Naslovna Sport Uspešan početak sportskih takmičenja negotinskih osnovnih i srednjih škola

Uspešan početak sportskih takmičenja negotinskih osnovnih i srednjih škola

637
0

Mlade odbojkašice i odbojkaši odmeravali svoje snage na opštinskom takmičenju osnovnih i srednjih škola naše opštine. Najbolji putuju na okružno takmičenje.

Sportski sureti učenika okupljaju i ove godine veliki broj učenika takmičara, ali i navijača koji bodre svoje drugove na terenu.

Oko 150 odbojkaša i odbojkašica osnovnih i srednjih škola nadmetalo se juče u sportskoj sali Osnovne škole “Branko Radičević“ na opštinskom takmičenju u organizaciji Sportskog saveza opštine Negotin.

U kategoriji pionirki prvo mesto pripalo je devojčicama Osnovne škole “Vuk Karadžić”, drugo ekipi škole “Branko Radičević”, a treće odbojkašicama škole “Vera Radosavljević”. Ekipa iz Osnovne škole “Pavle Ilić Veljko” iz Prahova plasirala se na četvrto mesto, a škola “Stevan Mokranjac” iz Kobišnice zauzela je peto mesto.

I u kategoriji pionira najuspešnija je bila ekipa iz Osnovne škole “Vuk Karadžić”. Drugo mesto zauzeli su pioniri iz škole “Branko Radičević”, treće iz škole “Vera Radosavljević”, a četvrto mesto pripalo je mladim odbojkašima iz škole “Stevan Mokranjac” iz Kobišnice.

Omladinke iz Negotinske gimanzije obezbedile su sebi dalje nadmetanje zauzevši prvo mesto na opštinskom takmičenju u odbojci, a drugo mesto osvojile su omladinke iz Poljoprivredne škole sa domom učenika “Rajko Bosnić”.

Kada su omladinci u pitanju najbolji rezultat su ostvarili odbojkaši iz Tehničke škole. Drugo mesto pripalo je gimnazijalcima, dok su trećeplasirani učenici iz Poljoprivredne škole.

Pravo  takmičenja  na okružnom nivou stekle su prvoplasirane ekipe.

Čestitamo svim ekipama i njihovim trenerima: Igoru Stojkoviću, Jovici Stankoviću, Milošu Petkoviću, Svetislavu Trnkiću, Draganu Nemcanoviću, Nenadu Trandafiroviću, Vladimiru Laziću i Dejanu Živanoviću.

Sportski susreti biće nastavljeni sutra kada na teren izlaze fudbalerke i fudbaleri osnovnih i srednjih škola naše opštine.