Naslovna Društvo Uspešan nastup starijih osnovaca u šahu

Uspešan nastup starijih osnovaca u šahu

1109
0

U  osnovnoj školi “Vuk Кaradžić” održano je Opštinsko takmičenje u šahu za devojčice i dečake od petog do osmog razreda.

Opštinsko takmičenje u šahu je i ove godine okupilo veliki broj učenika od petog do osmog razreda koji su svoje umeće i znanje na 64 polja pokazali na takmičenju koje je održano u Osnovnoj školi “Vuk Кaradžić”.

Takmičenje je organizovano uz podršku Šah kluba “Hemičar” i Sportskog saveza opštine Negotin.

U kategoriji dečaka, u kategoriji đaka petog razreda, najuspešniji su bili: prvoplasirani Nikola Milošević (OŠ “Branko Radičević”),  drugoplasirani Vuk Nikolić (OŠ “Hajduk Veljko”, Štubik) i trećeplasirani Nikola Miljković  (OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, Jabukovac).

U muškoj konkurenciji u kategoriji učenika iz šestog razreda, prvo mesto je osvojio Dušan Trailović iz škole “Vuk Кaradžić”, drugo Jovan Zdravković, a treće Uroš Janković, obojica iz škole “Branko Radičević”.

Učenici sedmog razreda iz Štubika dominirali su na jučerašnjem takmičenju u šahu i osvojili plasman na sva tri mesta. Pravo da se takmiče na okružnom nivou stekli su: Dušan Zdravković, Andrej Cojić i Marko Pantić.

U konkurenciji osmog razreda prvo mesto osvojio je Mateja Novičić iz štubičke škole “Hajduk Veljko”, drugo Vladimir Кonstandinović iz škole “Branislav Nušić” u Urovici i treće Nikola Mihajlović iz škole “Vuk Кaradžić”.

Direktan plasman kao prvoplasirani na prošlogodišnjem Okružnom takmičenju ostvarili su Tadija Jovanović, učenik petog razreda i Marko Stanković iz Osnovne škole “Branko Radičević”.

Na Opštinskom takmičenju u šahu bile su juče uspešne i devojčice viših razreda osnovnih škola naše opštine.

U konkurenciji đaka petog razreda najbolji plasman ostvarila je Ivana Živić iz škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Jabukovca, drugo mesto osvojila je Lena Roškić iz škole “Vuk Кaradžić” a treće mesto Danica Fildžanović iz škole “Vera Radosavljević”.

Marija Jovanović iz škole “Branko Radičević”osvojila je prvo mesto u konkureciji učenica šestog razreda. Drugoplasirana je Sara Stojković iz škole “Vuk Кaradžić” a trećeplasirana Sara Škodrić iz prahovske škole “ Pacle Ilić Veljko”.

U konkurenciji učenica sedmog razreda prvo mesto na Opštinskom takmičenju u šahu osvojila je Lea Pacić iz škole “Vuk Кaradžić” a drugo Marija Gašparević iz škole “Pavle Ilić Veljko” iz Prahova.

Uspešne na crno-beloj tabli bile su i osmakinje. Prvo mesto osvojila je Sonja Mihajlović iz škole “Branko Radičević”, drugo Jana Jonović iz škole “Vuk Кaradžić”, a treće Irina Paović iz škole “Branko Radičević”.

Direktan plasman na viši rang takmičenja ostvarila je Teodora Jovanović, učenica petog razreda OŠ “ Branko Radičević“ i Jana Nikolić, učenica osmog razreda OŠ „Hajduk Veljko“ u Štubiku. One su direktan plasman stekle kao prvoplasirane na prošlogodišnjem Okružnom takmičenju u šahu.