Naslovna Društvo Uspešan nastup osnovaca na Okružnom takmičenju iz srpskog jezika

Uspešan nastup osnovaca na Okružnom takmičenju iz srpskog jezika

1028
0

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Kladovu ove subote održano je Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulutre.

Foto: OŠ „Vuk Karadžić“, Kladovo

Okružno takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulutre koje je juče održano u kladovskoj školi „Vuk Karadžić“ okupilo je veliki broj učenika Borskog okruga pa su i njihova postignuća dobra.

U kategoriji petog razreda najviše poena i prvo mesto ostvarila je Staša Srbulović iz majdanpečke škole „Velimir Markićević“. Na drugom mestu je Jovan Zdravković, učenik škole „Branko Radičević“ iz Negotina. Treće mesto u ovoj kategoriji deli čak devetoro učenika: Lana Katić, Aleksej Dumitrašković i Aleksa Mistriđelović iz kladovske OŠ „Vuk Karadžić“, Vanja Milenkovski iz OŠ „3.oktobar“ u Boru, Marija Pavlović i Đorđe Pucinikić iz škole „Vuk Karadžić“ u Kladovu. Učenici tri borske škole, takođe, dele treće mesto: Luka Tošić iz škole „Vuk Karadžić“, Sonja Petrović iz škole „Branko Radičević i Nina Milojković“ iz škole „3.oktobar“.

U kategoriji šestog razreda drugo mesto su po broju osvojenih poena podelile: Sara Mihajlov iz škole „3.oktobar“ u Boru i Nada Đorđević iz škole „Mihajlo Sporić“ iz Majdanpeka. Treće mesto dele tri učenika: Dunja Tošić iz škole „Svetozar Radić“ iz Tekije, Dunja Jonić iz OŠ „Vera Radosavljević“ u Negotinu  i Jovan Živković iz borske škole „3.oktobar“.

Najbolji rezultat u kategoriji sedmog razreda, osvojivši po broju poena treće mesto, ostvarila je Nađa Milivojević, učenica Osnovne škole „ Branko Radičević“ u Negotinu.

U kategoriji osmog razreda drugo mesto dele: Neda Ilić iz škole „3.oktobar“ u Boru, Minja Tihojević  i Vanja Tihojević iz kladovske škole „Vuk Karadžić“. Treću nagradu osvojila je Katarina Paunović takođe iz kladovske škole „Vuk Karadžić“.

Čestitamo učenicima i nastavnicima: Bojani Đorđević, Biljani Andonov, Oliveri Mihajlović, Gordani Ostojić, Mariji Lazić, Nataši Stojanović Milić, Radojici Stefanoviću, Tijani Dinić, Saši Čorbolokoviću, Mariji Popović, Jeleni Savić, Marini Stojanović, Milanu Stankoviću i Mileni Ristić.