Naslovna Društvo Uspešan nastup osnovaca na okružnom takmičenju iz matematike

Uspešan nastup osnovaca na okružnom takmičenju iz matematike

567
0

Na okružnom takmičenju iz matematike, koje je proteklog vikenda održano u Majdanpeku, negotinski osnovci su ostvarili dobre rezultate.

Ilustracija, pixabay.com

Osnovna škola „Mihajlo Sporić“ iz Majdanpeka ugostila je proteklog vikenda učenike osnovnih škola Borskog okruga na okružnom takmičenju iz matematike. Najbolji matematičari od trećeg do osmog razreda nadmetali su se u rešavanju matematičkih problema.

Po prvi put šansu da znanje pokažu na okružnom nivou imali su učenici trećeg razreda a najbolji rezultat ostvario je Nikola Milošević, učenik Osnovne škole „Branko Radičević“ koji je zauzeo prvo mesto, dok je Stefan Ilić, takođe učenik ove škole treće mesto podelio sa Danicom Filidžanović iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“. Pohvalu je za trud na okružnom takmičenju u ovoj kategoriji dobio Vuk Perović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

U kategoriji četvrtog razreda najviše poena i prvo mesto ostvario je Jovan Zdravković, učenik Osnovne škole „Branko Radičević“, dok je treće mesto pripalo Milici Jelenković iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Pohvaljeni su: Katarina Popović iz Osnovne škole „Branko Radičević“ i Marko Strainović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

I učenici petog razreda pokazali su zavidno znanje iz matematike, pa je tako treće mesto po broju poena osvojila Dunja Jonić iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“, a pohvaljena je Lena Brzulović iz škole „Branko Radičević”.

U kategoriji šestog razreda boje Negotina branila je Marija Marinković iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i osvojila je drugo mesto.

Sedmaci su se sa okružnog takmičenja iz matematike vratili sa dve nagrade. Drugo mesto podelili su Ljubica Lazić iz OŠ „Vera Radosavljević“ i Luka Perović iz OŠ „Vuk Karadžić.

Jedini predstavnik Negotina u kategoriji osmog razreda bio je Novak Mirković koji je osvojio najveći broj poena i ostvario najbolji rezultat plasiravši se na samom čelu u ovoj kategoriji.

Čestitamo učenicima i njihovim učiteljima: Miroslavi Radić, Suzani Kostić, Slađani Paunović, Branislavi Bogdanović, Dragani Aleksić, Dragani Đurković, Dragani Nemcanović, kao i nastavnicima: Slavici Jovanović, Predragu Periciću, Liljani Nenkov, Ilijani Lazić, Saši Stankoviću i Mileni Janjić.