Naslovna Društvo Uspešan drugi Moto skup u Prahovu

Uspešan drugi Moto skup u Prahovu [Foto]

769
0

Oko 300 bajkera okupilo se na skupu u Prahovu. Uz koncerte i bajkerske igre priređeno i venčanje.

U Prahovo stigli bajkeri i iz zemlje i iz inostranstva; Foto: Zdenka Tomić

Moto klub „ Free Rider-17“ uz podršku Moto asocijacije Srbije i pokroviteljstvo Opštine Negotin organizovao je prošlog vikenda u Prahovu drugo okupljanje bajkera iz zemlje i inostranstva: Nemačke, Austrije, Slovenije, Rumunije, Švajcarske, Francuske, Makedonije…

Organizaciju manifestacije pomogli su: MZ Prahovo, TOON, JKP “Badnjevo”, a uz mnogobrojne sponzore, generalni su bili: kompanija “Elixir” Prahovo”, HE “Đerdap dva” i Udruženje Dijaspora Istočne Srbije.

Bajkeri obišli i Mokranjčevu kuću; Foto: Zdenka Tomić

Iako je broj najavljenih učesnika bio daleko veći, zbog nestabilnih vremenskih prilika, ovogodišnji moto skup u Prahovu okupio je oko 300 dvotočkaša, koji su tokom dva dana bili u prilici da se zahvaljujući odličnoj organizaciji upoznaju i sa kulturnim znamenitostima i turističkim potencijalima Negotinske Krajine kroz obilazak Mokranjčeve kuće i pivnica u Rogljevu.

Atraktivan muzički program; Foto: Zdenka Tomić

Prve večeri priređen je i koncert bendova: „Alpha režim“ (Negotin), “New Deal” (Bor), “Supermens” (Šabac) i „Fubar“ (Negotin).

Bajkerske igre; Foto: Zdenka Tomić

Za posetioce moto skupa posebna atrakcija bilo je nadmetanje u bajkerskim igrama. U disciplini obaranje ruku najuspešniji u muškoj konkurenciji bio je Denis Marinović, dok je u ženskoj ta titula pripala Dragani Stefanović iz Beograda.

Disciplina: Zakucavanje eksera; Foto: Zdenka Tomić

U disciplini: zakucavanje eksera, najuspešniji je bio Saša Mihajlović Mrki, član MK “Free Rider 17” iz Prahova.

Mladenci Aleksandra i Ivica Stingić; Foto: Zdenka Tomić

Iznenađenje večeri predstavljalo je bajkersko venčanje dvoje članova prahovskog moto kluba, Aleksandre i Ivice Stingića koji su rešili da svoju višegodišnju ljubav krunišu brakom u prisustvu matičara, kumova i svih učesnika i gostiju drugog Međunarodnog moto skupa u Prahovu.

U bajkerskim igrama i dame su bile uspešne; Foto: Zdenka Tomić

Učesnici i posetioci druge večeri pored šabačkih “Supermena”, slušali su i grupe „Riff“ (Ćićevac) i „Star Light“ (Kostolac). Učesnici moto skupa kažu da iz Prahova nose dobre utiske.

Iako je MK “Free Rider 17” među mlađim moto klubovima, njihovi predstavnici su velikim zalaganjem i dobrom organizacijom, kao i članstvom u Moto asocijaciji Srbije, na dobrom putu da u godinama koje dolaze naprave još kvalitetnija okupljanja svih ljubitelja dvotočkaša.