Naslovna FB Uspešan 20. Minibasket “Rajko Žižić” za Negotince

Uspešan 20. Minibasket “Rajko Žižić” za Negotince [Foto]

463
0

Košarkaški klub “Hajduk Veljko” učestvovao je na 20. Minibasket turniru “Rajko Žižić” u Beogradu sa 60 devojčica i dečaka i uz lepo druženje i zabavu ostvario je i odličan rezultat od šest pobeda i jednog poraza.

U organizaciji Udruženja Mini basket Srbija pri Košarkaškom savezu Srbije, a pod generalnim pokroviteljstvom kompanije NIS, jubilarni, 20. Minibasket turnir u znak sećanja na našeg košarkaškog velikana Rajka Žižića, okupio je u Beogradu  više od 250 ekipa i preko 2.500 dece iz Srbije i regiona.

Na ovoj košarkaškoj manifestaciji nastupile su i ekipe Košarkaškog kluba “Hajduk Veljko” iz Negotina.

“Mislimo da su ovakve manifestacije nešto što je budućnost košarke i da se prvi košarkaški koraci pamte zauvek. Osmesi dece i nova poznanstva su neka zdrava priča košarkaškog sporta i još jednom se pokazalo da košarka ne zna za granice”, kaže za NG Portal, Dušan Mandić, trener KK “Hajduk Veljko”.

Negotinski tim pokazao se superiornim u duelima sa konkurentskim ekipama pa su tako dečaci postigli sledeće rezultate:

  • Hajduk Veljko – Panteri Vranje 32:14
  • Hajduk Veljko – Play off 42:26
  • Hajduk Veljko – Lavovi 14:27
  • Hajduk Veljko – Bijeljina 43:18 i
  • Hajduk Veljko – Partizan 18:10.

I devojčice su bile uspešne pa su ekipu Plane savladale sa 24:11, a Zvornika sa 24:20. Inače, igralo se na pet postavljenih terena, na koševima visine 2,60 m i 2,75 m i loptama broj 4 i 5.

“Rezultat je za nas u ovom uzrastu uvek u drugom planu, ali se i pobednički mentalitet stiče od malih nogu tako da smo jako zadovoljni njihovim nastupom, zalaganjem i borbom na terenu, što nas obavezuje da nastavimo da učimo i radimo još više“, dodaje trener negotinskih košarkaša.

Tokom 20. Minibasket festivala “Rajko Žižić” u Beogradu organizovan je i seminar za trenere pod nazivom „Od minibasketa do košarke“, kao i predavanja za uzrasne kategorije rada sa najmlađima, ali i druženje sa košarkašima “Partizana”.

“Nakon turnira na Beogradskom sajmu, deca iz Negotina su bili gosti Košarkaškog kluba “Partizan” na utakmici ABA lige između “Partizana” i ekipe Zadra. Hvala roditeljima na ukazanom poverenju, “Partizanu” na gostoprimstvu, Nikolić Prevozu na kvalitetnom prevozu i NG Portalu na medijskoj podršci”, ističe Dušan Mandić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.