Naslovna Društvo Uspeh učenika negotinske Umetničke škole na “Muzičkom proleću”

Uspeh učenika negotinske Umetničke škole na “Muzičkom proleću”

812
0

Na 11. Međunarodnom festivalu „Muzičko proleće“ u Smederevu koje je održano onlajn učenici Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ osvojili su deset prvih i dve druge nagrade.

„Muzičko proleće“, međunarodni festival koji u Smederevu organizuje Udruženje pedagoga akordeona Srbije (UPAS) ove godine održano je onlajn zbog dobro poznatih okolnosti.

Takmičenje okuplja soliste, kamerne sastave, orkestre i horove iz zemlje i inostranstva. Na ovogodišnjoj 11. smotri učenici Umetničke škole “Stevan Mokranjac”, osnovci i srednjoškolci dobili i više nego sjajne ocene renomiranog žirija.

U bejbi kategoriji titulu laureata i prvu nagradu sa 97 poena osvojio je Dušan Mitrović, učenik prvog razreda odseka harmonike Osnovne muzičke škole u klasi Dragane Marinović Simonović. Prvu nagradu osvojio je sa 91 poenom i  Nikola Simonović, učenik drugog razreda iz iste klase, Viktor Cvetković, učenik trećeg razreda koga je žiri ocenio sa 90,33 poena, kao i Damjan Dobrić, učenik šestog razreda koji je zabeležio 91.67 poena.

Drugu nagradu je na harmonici osvojila Anđela Dimitrijević, učenica trećeg razreda u klasi Dragane Marinović Simonović.

I srednjoškolci su prikazanim programom oduševili stručni žiri koji je ocenjujući harmoniku, Bojanu Duciću, učeniku prvog razreda u klasi Stefana Nikolića dodelio prvu nagradu sa 96 poena, a prvom nagradom sa 90 poena okitio se i Nikola Balanović, učenik četvrtog razreda u klasi Svetlane Kravčenko.

U F kategoriji u kojoj su se takmičili najstariji takmičari prvo mesto i titula laureata pripala je Stefanu Nikoliću, profesoru harmonike u negotinskoj Umetničkoj školi.

Hana Kovač, učenica prvog razreda osnovne muzičke škole na odseku violončela u klasi Vesne Garabantin  osvojila je prvu nagradu sa 99 poena.

Ana Pavlić sa učenicom Anđelom Jovanović

I klasa solo pevanja Ane Pavlić ostvarila je na “Muzičkom proleću” zavidne rezultate. Prvu nagradu osvojile su Anđela Jovanović sa 98,33 poena i Anastasija Kračunović sa 97 poena, obe učenice drugog razreda srednje muzičke škole.

U kategoriji klavira Milica Čululejić, učenica drugog razreda srednje muzičke škole iz klase Predraga Grujića osvojila je sa 91 poenom prvu nagradu, a Jelena Popović, učenica šestog razreda osnovne muzičke škole u klasi Slađane Radukanović drugu sa 88 poena.