Naslovna Društvo Uspeh negotinskih učenika na Republičkom takmičenju u Beogradu

Uspeh negotinskih učenika na Republičkom takmičenju u Beogradu

687
0

Klasa gitare Ane Danesković na republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije osvojila je jednu prvu i jednu drugu nagradu. I klasa harmonike Svetlane Kravčenko sa ovog takmičenja je donela drugu nagradu.

Mateja Vojvodanović sa nastavnicom Anom Danesković, fotografija: Živorad Vojvodanović

Mateja Vojvodanović, učenik trećeg razreda osnovne muzičke škole “Stevan Mokranjac” na odseku gitare Ane Danesković osvojio je prvu nagradu na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije u Beogradu, a Leonida Mitrović, učenica drugog razreda iz iste klase, drugu.

Mateja je za prikazani program osvojio 95 poena, a takmičio se u drugoj kategoriji u konkurenciji od 60 takmičara, dok je Leonidin nastup u prvoj kategoriji u kojoj je nastupilo 55 učenika iz cele Srbije, stručni žiri ocenio sa 88,67 poena.

Na takmičenju najboljih mladih gitarista Srbije u ponedeljak 26.marta nastupiće još jedan učenik negotinske Umetničke škole “Stevan Mokranjac” – Mihajlo Davidović, učenik prvog razreda srednje muzičke škole u klasi Dragana Daneskovića.

U okviru discipline harmonika, koja je nedavno održana, Veljko Jonović, učenik drugog razreda negotinske osnovne muzičke škole u klasi Svetlane Kravčenko osvojio je drugu nagradu sa 94 poena. Veljko je nastupio u okviru prve kategorije u konkurenciji od 26 takmičara.

Umetničku školu “Stevan Mokranjac”  na republičkom takmičenju u disciplini violine, u utorak 27.marta predstavljaće i Anita Dobrić, učenica trećeg razreda srednje muzičke škole u klasi Ivana Kostića, koja nastupa uz klavirsku saradnju Predraga Grujića.

Inače, ovogodišnje republičko takmičenje okupilo je čak 783 solista iz 59 muzičkih škola Srbije, od kojih njih 216 nastupa u disciplini gitare, 112 sa odseka harmonike i 237 u kategoriji violine.