Naslovna Društvo Uspeh negotinskih učenika na Međuokružnom takmičenju iz klavira u Zaječaru

Uspeh negotinskih učenika na Međuokružnom takmičenju iz klavira u Zaječaru

457
0

Na Takmičenju mladih pijanista, danas u Zaječaru, učenici negotinske Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ ostvarili su zapažene rezultate.

pixabay.com

U kategoriji učenika drugog razreda prvu nagradu sa 100 poena osvojila je Staša Momčilović iz klase Maje Stojanović, a prvu nagradu osvojile su i Anđela Mladenović sa 97 i Petra Jovanović sa 90 poena, obe iz klase Milje Videnović.

Druga nagrada pripala je Miljani Mladenović, klasa Milje Videnović, sa 85 poena. Treća nagrada pripala je Anastasiji Ilić, takođe, iz klase Milje Videnović koju je stručni žiri ocenio sa 79 poena, kao i Ivi Đorđević sa 78 i Lauri Savić sa 77 poena, učenicama odseka klavira u klasi Vesne Trailović.

U kategoriji učenika trećeg razreda, Maria Paskulović iz klase Maje Stojanović osvojila je prvu nagradu sa 98 poena, a Nikola Njegušić iz klase Biljane Marinović osvojio je drugu nagradu sa 88 poena.

U kategoriji učenika četvrtog razreda Anastasia Mihajlović, takođe iz klase Biljane Marinović osvojila je drugu nagradu sa 88 poena.

Međuokružnu smotru klavira organizuje Muzička škola „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru za učenike od drugog do šestog razreda osnovnih muzičkih škola.

Današnje takmičenje mladih pijanista okupilo je učenike iz Pirota, Aleksinca, Knjaževca, Bora, Kladova, Zaječara, Negotina i Majdanpeka.