Naslovna Sport Uspeh negotinskih stonotenisera na prvenstvu Regiona centralne Srbije u Boru i Nišu

Uspeh negotinskih stonotenisera na prvenstvu Regiona centralne Srbije u Boru i Nišu

367
0

Na pojedinačnom prvenstvu Regiona centralne Srbije u Boru negotinski stonoteniseri osvojili su u subotu 18 nagrada.

Foto: Ivan Mitrović

Luna Jovanović najuspešniji je takmičar negotinskog STK „Hajduk Veljko“ na pojedinačnom prvenstvu Regiona centralne Srbije u Boru. Luna se na pobedničko postolje pela čak šest puta, od toga triput na mesto šampiona.

Saša Janković i Jelena Popović osvojili su po četiri, Petar Vidić tri, a Mladen Milovanović jednu medalju.

U juniorskoj konkurenciji Saša Janković i Luna Jovanović osvojili su prvo mesto u miksu. Saša je u dublu sa Petrom Vidićem osvojio drugo, a u pojedinačnoj konkurenciji takođe drugo mesto.

Luna i Jelena osvojile su u dublu prvo mesto. Pojedinačno je Luna bila druga, a Jelena treća. U muškoj konkurenciji u dublu Saša Janković i Petar Vidić osvojili su drugo mesto, a Jelena i Petar u miksu drugo nakon poraza u finalu od Saše i Lune.

Vidić je i u pojedinačnoj konkurenciji stigao do polufinala, nakon čega je zbog nezalečene povrede odustao od daljeg takmičenja, čuvajuci se za nastupe za reprezentaciju Srbije  u Bratislavi, i na Evropskom i Balkanskom prvenstvu.

U seniorskoj konkurenciji Luna Jovanović bila je prva u ženskom dublu sa Olgom Mijajilović, druga u miksu sa Sašom Jankovićem, a treća na pojedinačnom.

Jelena Popović i Petar Vidić osvojili su treće mesto u miksu, kao i Mladen Milovanović sa Aleksandrom Krstić iz Paraćina.

Dan kasnije, u nedelju mlađe kadetkinje STK “Hajduk Veljko” u sastavu: Mia i Neda Gerginović, Lana Jovanović, Marija Božilović i Ana Jović učestvovale su u Nišu na ekipnom takmičenju Regiona centralne Srbije i osvojile treće mesto, iza prvoplasirane ekipe „Stoni“ i stonoteniserki iz Belog Polja.

“Starije i iskusnije rivalke bile su bolje, ali se pokazalo da naše mlade stonoteniserke postaju tvrd orah i za starije i jače ekipe i da se na njih u budućnosti mora računati. Ukoliko ostanu u ovom sastavu, u konkurenciji mlađih kadetkinja su još dve godine, očekujemo da naredne sezone budu glavni favoriti i za najsjajnije odličje”, ističe trener STK “Hajduk Veljko”, Slobodan Miljković.