Naslovna Društvo Uspeh negotinskih osnovaca na okružnom takmičenju iz matematike

Uspeh negotinskih osnovaca na okružnom takmičenju iz matematike

1077
0

Učenici negotinskih osnovnih škola ostvarili su na okružnom takmičenju iz matematike, minulog vikenda u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Kladovu, zapažene rezultate.

Bogdan Jovanović i Jovan Milošević sa učiteljicom Suzanom Kostić

Jovan Milošević i Bogdan Jovanović, učenici negotinske Osnovne škole „Branko Radičević“, u konkurenciji od 43 takmičara iz svih opština Borskog okruga, osvojili su na okružnom takmičenju iz matematike u Kladovu prvo mesto. Njih dvojica su na ovom takmičenju ostvarili i najveći broj bodova.

Druga nagrada pripala je Milici Rajić iz OŠ „Vuk Karadžić“, a treća Miljani Mladenović iz OŠ „Branko Radičević“. Pohvaljeni su Vanja Đorđević i Vladimir Grekulović iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“.

Prvo mesto u konkurenciji učenika petog razreda, u kojoj se takmičilo 26 učenika, osvojio je Novak Mirković, a drugo Stefan Bogosavljević, učenici OŠ „Vuk Karadžić“. Anja Stanojević iz škole „Vera Radosavljević“ i Nađa Stanojević iz škole „Vuk Karadžić“ osvojile su treće mesto.

Pohvaljeni su: Anđela Mihailović iz OŠ „Hajduk Veljko“ u Štubiku, Dunja Paunović iz OŠ „Branko Radičević“ i Mateja Petrović iz OŠ „Vuk Karadžić“.

U kategoriji učenika šestog razreda, u kojoj se takmičilo 17 učenika, prvoplasirani je Mihailo Milosavljević, a drugoplasirani Marko Uruković, obojica iz OŠ „Branko Radičević“.

Sara Vladović iz  OŠ „Branko Radičević“ i Tomislav Dinić iz OŠ „Vuk Karadžić“ su pohvaljeni.

Mihajlo Matović iz OŠ „Vuk Karadžić“ i Aleksa Paunović iz OŠ „Branko Radičević“ osvojili su u konkurenciji od 18 takmičara iz sedmog razreda drugo mesto. Milica Jevremović i Bojana Janković su  trećeplasirane, a Stefan Tomić je pohvaljen. Svi su učenici Osnovne škole „Branko Radičević“.

U kategoriji osmaka, u kojoj je bilo i najmanje takmičara, osmoro, treće mesto zauzeo je Uroš Stojanović iz škole „Vuk Karadžić“.

Nagrađene i pohvaljene učenike pripremale su za okružnu smotru iz matematike učiteljice: Suzana Kostić, Slađana Paunović, Violeta Lazić, Miroslava Radić, Dragica Đorđević, kao i nastavnici matematike: Milena Janjić, Vesna Jakovljević, Ilijana Lazić, Danijela Adamov, Vladica Bulatović, Predrag Pericić i Liljana Nenkov.

Čestitke najboljim mladim matematičarima i njihovim mentorima!