Naslovna Društvo Uspeh Negotinaca na Međunarodnom festivalu „Muzičko proleće“

Uspeh Negotinaca na Međunarodnom festivalu „Muzičko proleće“

643
0

12. Međunarodni festival “Muzičko proleće” u Smederevu okupilo je ove godine skoro 300 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Nagrađeni u kategoriji klavira; Foto: Umetnička škola „Stevan Mokranjac“

U organizaciji Udruženje pedagoga akordeona Srbije (UPAS) u Smederevu je ovogodišnje 12. izdanje Međunarodnog festivala “Muzičko proleće” održano onlajn u kategorijama: harmonike, gitare, violine, klavira, flaute, klarineta i solo pevanja. Ove godine najviše je takmičara bilo u svim uzrasnim grupama za instrumente klavir i harmonika.

Na takmičenju su učestvovali i učenici Negotinske muzičke škole koji su ostvarili sjajne rezultate.

Marija Milosavljević, učenica drugog razreda negotinske srednje muzićke škole u klasi klavira Maje Stojanović osvojila je prvu nagradu i titulu laureata sa maksimalnih 100 poena u D kategoriji.

Teodor Milosavljević, učenik petog razreda iz klase Biljane Dobrić osvojio je prvu nagradu u B kategoriji sa 96,67 poena a Tara Čičković, učenica drugog razreda osnovne muzičke škole u klasi Slađane Radukanović prvu nagradu sa 95,33 poena u bejbi kategoriji. Treću nagradu osvojio je Mladen Kostić, učenik trećeg razreda osnovne muzičke škole u klasi klavira Svetlane Stojanović čija je interpretacija u A kategoriji ocenjena sa 83 poena.

Nagrađeni u kategoriji solo pevanja; Foto: Umetnička škola „Stevan Mokranjac“/Foto studio „Forma“

Prvu nagradu i titulu laureata osvojila je i Anastasija Todorović, učenica prvog razreda srednje muzičke škole u klasi solo pevanja Aleksandre Radukanović koja je u B kategoriji ocenjena sa 98,67 poena.

Prva nagrada pripala je i Mileni Marković, učenici prvog razreda srednje muzičke škole u klasi solo pevanja Magdalene Antić koju je žiri u B kategoriji ocenio sa 95 poena, a maturantkinja Vanja Milosavljević, takođe iz klase solo pevanja Magdalene Antić osvojila je u C kategoriji drugu nagradu sa 87 poena.

Vanja Milosavljević osvojila je i drugu nagradu i na Međunarodnom takmičenju studenata i učenika solo pevanja UMBPS u Beogradu a njenu interpretaciju je stručni žiri ocenio sa 94 poena.