Naslovna Sport Uspeh fudbalera OFK „Boban“

Uspeh fudbalera OFK „Boban“

641
0

Da je fudbal i sport, ali i zabava i druženje pokazali su nedavno fudbaleri OFK „Boban“ iz Negotina koji su punim srcem i sa mnogo talenta uspešno okončali još jedno takmičenje.

Fudbaleri Omladinskog fudbalskog kluba „Boban“, selekcije 2014. i 2015. nastavljaju sa uspesima. Nedavno su okončali Zimsku ligu koja je u obe selekcija okupila po osam ekipa iz Bora, Kladova, Zaječara, Majdanpeka i Negotina.

Igralo se dvokružno, sa ukupno 14 utakmica od kojih po nekoliko u svakom od gradova u kojima su se organizovali ovi turniri, čiji je cilj da, pre svega, popularišu sport, naročito fudbal, ali i da ga približe deci kroz igru, zabavu, rekreaciju.

U kategoriji selekcija 2014. i 2015. titulu pobednika odnele su ekipe FK „Timok 1919“. Kod 2015. godišta OFK „Boban“ je na trećem mestu, a kod 2014. na četvrtom.

U negotinskom klubu „Boban“ ističu da je i njima prevashodno cilj da ohrabre decu, ali da im budu i podrška, ali i da u saradnji sa njihovim roditeljima, podstaknu ove male igrače sportom bave i kad odrastu zbog svih benefita po razvoj koji nose sport i fudbal, ali i zbog boljeg i zdravijeg načina života.

Zato je, ističu, i Zimska liga, bila prilika da ovi mali fudbaleri pokažu da su naučili šta je fer-plej, da su naučili pravila igre, da imaju želju da pobede, ali i da znaju da se ponašaju i kod poraza, te da nastavljaju da vežbaju i treniraju i dalje.