Naslovna Ekonomija Uspeh bukovskih vina na Novosadskom sajmu

Uspeh bukovskih vina na Novosadskom sajmu

838
0

Vinarija Manastira Bukovo je i ove godine, na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, ostvarila zavidan uspeh osvojivši jednu veliku zlatnu, dve zlatne i zvanje šampiona u grupi crvenih vina.

Manastiru Bukovo pripao je, odlukom stručnog žirija na čijem je čelu bio prof. dr Vladimir Puškaš sa novosadskog Tehnološkog fakulteta, pehar Novosadskog sajma za vrhunski kvalitet ocenjenog asortimana crvenih vina.

Vinariji Manastira Bukovo pripala je i nagrada “Šampion kvaliteta” u kategoriji crvenih vina za “Reserve Cabernet Sauvignon”, berba 2919. Veliku zlatnu medalju osvojilo je vino “Reserve Merlot”, berba 2019.

Vinarija Manastira Bukovo osvojila je na 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu i dve zlatne medalje za vina “Filigram crna tamjanika”, berba 2021. i “Reserve Game”, berba 2019.

Inače, stručni žiri sastavljen od istaknutih stručnjaka iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske ocenjivao je 90 uzoraka 36 učesnika ocene kvaliteta i dodelio ukupno dva zvanja šampiona u grupama, jednu veliku zlatnu, 45 zlatnih, 30 srebrnih i 10 bronzanih medalja.